Канадски учени са анализирали мартенската статистика на темповете на разпространение

...
Канадски учени са анализирали мартенската статистика на темповете на разпространение
Коментари Харесай

Учени: Коронавирусът няма да изчезне през лятото

Канадски учени са анализирали мартенската статистика на темповете на разпространяване на ковид в разнообразни райони на света и са стигнали до извода, че климатичните условия и температурата на въздуха нямат отношение към развиването на пандемията.

" Вирусът няма да изчезне през лятото, както мнозина се надяват. От друга страна, нашите наблюдения сочат, че строгостта на ограничаващите ограничения е в директна взаимозависимост със скоростта на разпространяването на болестта. Засега това е единственият ефикасен способ за битка с COVID-19 и е доста значимо той да бъде поддържан ", декларира епидемиоложка, представена от Българска телеграфна агенция.
Ще останат ли празни плажовете и хотелите през Лято 2020? За Велекденските празници към този момент има настъпление на курортисти по морето
Канадските епидемиолози са обобщили резултатите от медицинските служби на 144 страни и райони в света, когато броят на заболелите от ковид достигнал 375 000 души.

Използвайки тези данни учените пресметнали темповете на разпространяване на вируса в обособените страни, ситуирани на разнообразни ширини, като сравнили броя на болните на 20 и 27 март.
Европейският център за заразни заболявания: COVID-19 ще остане и през лятото В света към този момент над 440 хиляда станаха случаите на инфектирани с вируса
Тези цифри епидемиолозите съпоставили с карантинните ограничения, спазвани в тези страни и с това по какъв начин се е променяла климатичната конюнктура. Специалистите не разкрили никаква взаимозависимост сред географското разположение и темповете на развиване на епидемията.

Канадските учени обръщат внимание на управляващите във всички страни по света да подхождат изключително деликатно във връзка с разхлабването на карантинните ограничения.
Заразени* Нови случаи Починали Излекувани България 1 865 36 84 401 Света 3 935 622 21 978 271 170 1 351 014 Заразени* Нови Починали България 1 865 36 84 Света 3 935 622 21 978 271 170
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР