Канадски парашутист загина тази нощ по време на военното учение

...
Канадски парашутист загина тази нощ по време на военното учение
Коментари Харесай

Двама от ранените американски военни край Пловдив са изписани

Канадски парашутист почина тази нощ по време на военното обучение край пловдивското село Чешнегирово. При образователния десант са потърпевши още трима американски военни. Те са настанени в болница в Пловдив, единият е с заплаха за живота. В късния следобяд двама от тях са били изписани. Инцидентът беше доказан от Министерството на отбранта. Образувано е досъдебно произвеждане.


В един часа след среднощ, с огромен въздушен десант три самолета стартират да пускат близо 500 парашутисти на военното летище край Чешнегирово. За един от рейнджърите приземяването е съдбовно. А за други трима приключва в университетската болница в Пловдив. В Чешнегирово научили за случая едвам тази заран.
Христо Атанасов - кмет на Чешнегирово: Разбрах, че е канадски парашутистът, който е паднал и е умрял, не му се е отворил парашутът.. Също по този начин има трима, които са ранени. По какъв метод и какво е - не мога да ви отговоря, не знам.
Тримата потърпевши парашутисти са от състава на американско десантно поделение. Те са настанени в университетската болница в Пловдив с фрактури и тежки контузии. Единият от тях е в Клиниката по реанимация и интензивно лекуване - потвърдиха от управлението на лечебното заведение. Военна полиция и Военна прокуратура проверяват аргументите за случая.

По време на самото обучение парашутистите са изпълнявали задания с уреди за нощно виждане и са отваряли своите парашути на пределно ниска височина.

По думите на очевидци следили и снимали учението Суифт Респонс три военните самолета са пускали огромни групи парашутисти на височина 200 метра от земята. Някои от наблюдаващите видели и случая с канадския парашутист. По думите им той се случил в самото начало на десанта малко преди 1 часа след среднощ.
Христо Атанасов: Според мен първо пуснаха някакви контейнери, очевидно подобен е бил замисълът на военното обучение, и по-късно с два огромни самолета започнаха да спускат парашутисти.
Учението " Сиуфт респонс " се управлява от Сухопътните сили на Съединените щати в Европа. То се организира на територията на три държави- България, Хърватия и Румъния. В него вземат участие 5600 военнослужещи, от които близо 1500 са парашутисти.
 ​Канадски парашутист е умрял при военните учения на летище Чешнегирово ​Канадски парашутист е умрял при военните учения на летище Чешнегирово
Канадски военнослужещ е умрял при нощни полети и скокове на парашутисти над летище Чешнегирово до град Пловдив. Това потвърдиха от Министерството на...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР