Канадската централна банка запази очаквано основната си лихва на ниво

...
Канадската централна банка запази очаквано основната си лихва на ниво
Коментари Харесай

Канадската централна банка остави лихвата непроменена, но спира с покупките на облигации



Канадската централна банка резервира предстоящо главната си рента на равнище от 0,25%, само че разгласи, че стопира програмата си за покупки на активи, известна като " количествени облекчения " и алармира, че може да стартира да покачва лихвените ставки през идната година по-рано от предстоящото.

Централната банка на Канада, която за последно понижи лихвените проценти до рекордно ниското равнище от 0,25% през март предходната година при първата вълна на коронавирусната пандемия, съобщи след края  на днешното постоянно съвещание, че приключва програмата за " количествени облекчения " в светлината на напредъка, реализиран в икономическото възобновяване.

Банката ще продължи да купува единствено канадски държавни облигации в размер, който е задоволителен, с цел да размени книжата с иден падеж.

Канадската централна банка също по този начин уточни, че в този момент чака първо повишение на главната рента " някъде през междинните тримесечия на 2022 година ", като предходната прогноза беше за повдигане на лихвите през втората половина на 2022 година.

Централната банка добави, че канадската стопанска система продължава да се нуждае от забележителна парична поддръжка.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР