Камският автомобилен завод се готви за намаляване на производствените обеми

...
Камският автомобилен завод се готви за намаляване на производствените обеми
Коментари Харесай

КамАЗ свива производството заради коронавируса

Камският авто цех се готви за понижаване на индустриалните размери поради смъртоносния ковид от Ухан, гласи известие на уеб страницата на компанията. Огромна част от възлите и детайлите за камионите на КамАЗ се внасят от Китай, а болестта заплашва естественото действие на доставчиците.

За противопоставяне на опасността е образуван спешен щаб, ръководен от генералния шеф на компанията Сергей Когогин. КамАЗ разполага с задоволително ресурси от елементи до края на февруари, само че през март може да настъпи недостиг поради прекъсването на работата в китайските предприятия и възможното въвеждане на ограничавания във вноса.

В КамАЗ се готвят за корекции в индустриалната стратегия и търсене на различни снабдители при положение, че китайските контрагенти не са в положение да извършват договорните си отговорности по независещи от тях аргументи. Ситуацията се усложнявала в допълнение от събитието, че даже съставените елементи, които се доставяли от други страни, имали в състава си елементи, създавани в Китай.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР