Камшичният ефект на всички бюджетни авантюри ще резултира в 2023

...
Камшичният ефект на всички бюджетни авантюри ще резултира в 2023
Коментари Харесай

Томислав Дончев: Увеличаване на данъците за нас е неприемливо към момента

Камшичният резултат на всички бюджетни случки ще резултира в 2023 година предизвести някогашният вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ Томислав Дончев. Той, някогашният обществен министър Деница Сачева, някогашният министър на стопанската система Кирил Ананиев и зам. икономическият министър в интервала 2017 – 2020 година Лъчезар Борисов са лицата, които съставляват ГЕРБ на среща с КНСБ. Традиционно преди изборите синдикатът се среща с политическите водачи, с цел да обсъдят съществени акценти от бъдещото ръководство, оповестява „ 24 часа “.

„ Притеснявам се, че българите одобряват протичащото се като реалити формат, а има десетки хиляди души починали. Икономическите последствия няма да изчезнат за година или две. Моята прогноза е, че войната ще завърши с оптимално неподходящи за всички резултат, или ще продължи дълго. Не бих я пренебрегвал и като опасност за националната сигурност, и за всички други браншове “, предизвести някогашният вицепремиер. Дончев напомни, че на предходните им срещи е имало горещи полемики. „ Комплексът от рецесии е индиректен, има доста мощен „ домакински “, български детайл. Ефектът, изключително във връзка с инфлацията и несигурността са резултат от политиката на избрани партии “, съобщи той.

ГЕРБ оферират съответни решения, съгласно тях, в случай че се възстановяват цените на еленергията и ресурсите, това би имало резултат и по отношение на инфлацията и тя да приближи тази е еврозоната.

Дончев напомни разликите по въпроса с налозите сред КНСБ и ГЕРБ. „ Увеличаване на данъчната тежест за нас е недопустимо все още. Не бива с идеологически или с набожен фанатизъм да се връзваме към някакво число, дали към дълга, или към друго. Не е алена лампа, цялото дърво е светнало, приказваме за лихвени нива, пазарите, готовността да ни дадат пари “, съобщи Дончев, обезпокоен от неприятните позиции на страната.

Според него изходът е в явен курс, държавно управление с поддръжка, тогава пазарите биха реагирали позитивно. „ Един курс по връщане на обществените финанси към ясна вероятност ще отнеме 4-5 година Не одобряваме, че естественият курс на България е непрестанно, даже с малко, непрестанно задлъжняване на страната “, акцентира някогашният вицепремиер.

Председателят на КНСБ Пламен Димитров показа акценти от меморандума им за социално-икономическото развиване на страната през идващите четири години. Той е направен въз основата на 2 допускания – войната ще свърши и ще спре. „ Не споделяме по кое време, само че в първата част на идващите 4 година, надяваме се, и второто – няма да изпаднем в световна криза “, изясни шефът на КНСБ и изрази вяра, че обществените и частните вложения ще продължат да порастват, както и Брутният вътрешен продукт. Според КНСБ един от моторите на Брутният вътрешен продукт е потреблението и ще бъде по този начин и напред. Синдикалистите се надяват до 2026 година в оптималната степен да се приближим до пазар на труда без работещи небогати, т.е. минималната работна заплата да е 80-85% от заплатата за прехрана.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР