Преди три месеца, когато обявиха, че ще слагат още камери

...
Преди три месеца, когато обявиха, че ще слагат още камери
Коментари Харесай

Научете децата си да бягат, като видят скъпа кола, друг изход няма

Преди три месеца, когато оповестиха, че ще поставят още камери в София, написах, че ограниченията не костват, тъй като има механизми изловените в провинение да се измъкват. То камери си има и сега; и те си снимат. 

Нарушението е документирано, маркирано, снимано и по този начин нататък, само че наказания липсват, тъй като нарушителите „ имат човек “.  

Предполагам, че в Пловдив нещата не са доста по-различни. 

В тоя ред на мисли – може на всеки метър да сложат по 10 камери и отново ще е все тая. 

Най-много да заловен някоя 32-годишна тойота, чийто водач е карал с 10 километра от горната страна. 

Опасностите обаче дебнат главно не в 32-годишните тойоти (освен, в случай че не се разпаднат по пътя или не ви отровят), заплахите дебнат в първокласните, скъпи возила, които летят с по 200 и водачите им имат по 15-20 фиша и санкции, които нямат никакво желание да платят. 

Не, те не са неуловими за камерите, те просто са неуловими за закона. „ Имам човек и ми дреме на г*за “. 

Докато не се срещнеш с дърво, несъмнено, тъй като законите на физиката не престават да важат с цялостна мощ, даже когато имаш човек. 

Ужасно е младежи да умират по пътищата по безразсъден метод.

Още по-ужасно е, когато биват убивани. Това е още по-нелепо. Когато са пешеходци да вземем за пример. Назад през годините, припомням си, съм чувал истории за това по какъв начин синове на богати родители са били измъквани от отговорност, когато е имало смъртни случаи. Това са истории, които съм слушал като разкази от трети лица, признавам си, само че в един от случаите вярвам на източника (беше от прокуратурата). От първо лице пък съм слушал роман от служител на реда – по какъв начин на един подобен са му късали протоколите, след разпореждане „ от горната страна “. Не знам дали най-сетне ще ги оставят служителите на реда да си правят работата – без позвънявания и нареждания „ от горната страна “…

Ето какво е написала Диана Русинова, пътен специалист:

Все още чакам Министерство на вътрешните работи и Национална агенция за приходите взаимно да стартират инспекции на всички тези младежи с прекомерно скъпи коли, които нормално са в основата на жестоките произшествия и наглите нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата. 

Може би е редно да се намеси и Главният Прокурор, за цялостна инспекция на сходни скандални фигури, а същото по този начин в изискванията на предизборна акция чакам да видя и какво съответно ще предложат претендентите за народни представители по този толкоз значителен и наболял за обществото ни проблем “.

Аз пък, да ви кажа, съм спрял да чакам това. Толкова доста неща и хора би трябвало да се сменят, че ми се коства невероятно. Поне в границите на моя живот. 

Нали разбрахте каква е била схемата, която приписват на Нотариуса – против пари е вадил всякакви хора от проблемите с правораздаването. Имал си е съдии и прокурори и е спирал следствия и каузи. Мислите, че бизнесът си е отишъл с него? Дали…?

Мислите, че той е единствен в България? Дали?

Ами, в случай че даденият извършител си има личен „ тил “? Тогава какво вършим? Ако не му се постанова да заплаща за него, а го има наготово – в фамилията си? „ Син на… “, „ племенник на… “. В подобен случай?

В подобен случай се молите. И всеки ден инструктирате децата по какъв начин да се пазят и какъв брой бързо да бягат, видят ли скъпа кола. 

България е страна на индивидуалисти и митинг против безчинствата няма да има. И да има, ще е вял и заплеснат по места. Ще се махне с ръка, ще се заключи: „ тука е по този начин! “ какво да се прави; и животът ще си продължи. 

А и да има митинг, както си би трябвало, виновните ще си го реалокират и животът ще си продължи. „ Отговорността “ е споделена и размита. Кой ще потвърди, че дадени хора имат „ чадър “? Кой ще ги остави да го потвърдят? Нали доказващият ще се озове зад решетките. 

А най-жалкото е, че и да го потвърди, популацията ще вдигне плещи и ще си каже, то тука е по този начин. И отново всичко ще е на вятъра. Гневът на тълпата е от ден до пладне, след това ще си пусне някое риалити, ще разбърка салатата и ще не помни. 

А и в тая страна липсва нетърпимост към корупцията. Хората не ненавиждат корупцията, а ненавиждат обстоятелството, че не могат да се облажат от нея. И удаде ли им се случай, заравят две ръце в нея. Не ѝ се съпротивляват, а гледат по какъв начин да намерят метод да работи за тях. 

И до момента в който по този начин стоят нещата, всекидневието ще е изпъстрено с вести за гибел на пътя. И с доста други сходни проблеми. 

Ако щете 100 акции за поощряване на раждаемостта да извършите – с тия темпове на нелепа гибел, от една страна; и емиграция на хора, бягащи от това всекидневие, от друга…

… ще си се топим като сняг през април със страшни темпове. 

Но то тука е по този начин, кво да се прави… 

___________________

Този коментар показва персоналното мнение на създателя
и може да не съответствува с позициите на редакцията на Novini.bg.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР