Камерите за контрол, поставени в движещи се автомобили, могат да

...
Камерите за контрол, поставени в движещи се автомобили, могат да
Коментари Харесай

МВР връща камерите за контрол в движещи се коли

Камерите за надзор, сложени в движещи се коли, могат да бъдат върнати скоро. Това загатна министърът на вътрешните работи Валентин Радев по време на парламентарния надзор. Той посочи, че това са бъдещи ограничения, които ще бъдат прилагани, само че не посочи от по кое време.

Идеята за сходни камери не е нова. Първоначално страната купи такива устройства и стартира да ги употребява, след което обаче Законът за придвижване по пътищата беше изменен и беше въведен текст, който задължава да има предизвестие при засичане на скоростта, което наложи демонтирането им. Сега законът още веднъж разрешава трафикът да се управлява по този метод.

Радев сподели още, че огромна част от старите патрулни коли " Опел " са с привършен запас и ще бъдат поетапно сменени. Той посочи, че не всички камери, които са сложени в тях, могат да бъдат конфигурирани в новите полицейски коли " Киа ". Те най-вероятно ще бъдат стационарни, като ще бъдат сложени отвън колите.

Вътрешният министър добави, че има нарастване на таксите за вписване на мотопеди, мотори и други транспортни средства. Той опроверга информациите, че повишаването е в пъти, като от досегашните 19 лева скача на 28. Радев добави, че част от административните такси по Закона за придвижване по пътищата са обединени с други, като се образуват нови единни такси.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР