Камерън Нори последва примера на Новак Джокович и също се

...
Камерън Нори последва примера на Новак Джокович и също се
Коментари Харесай

Камерън Нори е вторият полуфиналист на Уимбълдън

Камерън Нори последва образеца на Новак Джокович и също се класира на полуфиналите на Уимбълдън. Представителят на домакините победи Давид Гофен с 3:6, 7:5, 2:6, 6:3, 7:5.

Поставеният под №12 в международната класация Нори позволи пробив в първата част, което разреши на белгиецът да завоюва първия сет.

Втората част бе далче по-успорвана. Двамата тенисисти си размениха по един пробив, само че 26-годишния играч приключи сета с пробив, с цел да изравни резултата.

Давид Гофен още веднъж поведе в сетовете. Третата част мина под контрола на 31-годишния състезател, който исъществи цели три пробива, въпреки да позволи един.

В четвъртата част равенството се резервира до резултат 3:3 гейма, след което Камерън Нори завоюва оставащите геймове в сета. Той проби съперника си в гейм с 13 разигравания.

Интригата в решаващият пети сет се резервира до самия му край. 9-ият в схемата на конкуренцията Нори проби съперника си на нула за 6:5, след което затвърди пробива си и със втория си мачбол постави точка на разногласието след 3 часа и 31 минути игра.



Това е първи полуфинал от Големия шлем за представителя на Англия. В идната фаза на шампионата негов противник ще бъде Новак Джокович, който по-рано Яник Синер, също в петсетов конфликт .
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР