Към този момент нямаме решение за разполагане на войски на

...
Към този момент нямаме решение за разполагане на войски на
Коментари Харесай

Кирил Петков: Още няма решение за разполагане на нови сили на НАТО

" Към този миг нямаме решение за разполагане на войски на НАТО в България. Веднага щом такова бъде признато, ще ви уведомя ". Така министър председателят Кирил Петков отговори на въпрос на депутата от ГЕРБ Христо Гаджев по отношение на информациите за изпращането на испански военнослужещи у нас.

Премиерът бе безапелационен, че държавното управление има единна позиция по тематиката, като страната ни поредно показва поддръжка за намирането на кротичък излаз на рецесията с Украйна при зачитането на единството и териториалната й целокупност, като се фокусираме върху дипломатическите средства. Той още веднъж напомни, че България е срещу анексирането на Крим и дестабилизацията на Украйна. " България ще бъде градивен член на НАТО. В нашите диалози с Алианса и Европейски Съюз ни благодариха, че за пръв път виждат предвидим сътрудник, който ясно показва позицията си. Тяхното мнение е, че последните 10 години такава изясненост не са имали “, безапелационен бе Петков.
Кирил Петков: Следим обстановката НАТО - Русия, търси се дипломатическо решение (ВИДЕО)
Премиерът Кирил Петков увери, че държавното управление следи обстановката НАТО-Русия, откакто беше изслушан в пленарна зала по тематиката. ...
Прочети повече
Христо Гаджев от ГЕРБ, който насочи питането към премиера, предложи да викнем съветския дипломат да изясни какво има поради Русия с настояването да няма наличие на НАТО на наша територия. Той съобщи още, че не би трябвало да има друго говорене, само че по думите му сега всяка институция има друго мнение.

По рано през днешния ден от съветското външно министерство оповестиха, че в предложенията за гаранции за сигурност включват евакуиране на силите на НАТО от България и Румъния. И София, и Букурещ реагираха остро на предлагането, а по-късно и от Алианса излязоха с формален отговор, че това е невероятно да се случи. 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР