Към този момент направените изследвания на 4-годишното момченце от Бургас

...
Към този момент направените изследвания на 4-годишното момченце от Бургас
Коментари Харесай

Изследванията на детето от Бургас не показват наличие на остър хепатит

Към този миг направените проучвания на 4-годишното момченце от Бургас не демонстрират съществуване на изострен хепатит, който бе открит при доста деца в Европа. Това стана ясно от брифинг на шефа на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова. 



В понеделник стана ясно, че детето, за което има подозрения, че е първият случай на мистериозния изострен хепатит при децата у нас, е изписано от болничното заведение.

Направените проби на дребния пациент демонстрират нараснали чернодробни трансаминази - естествени равнища на АСАТ и повишен АЛАТ. Според проф. Христова обаче това може да се дължи на скорошно лекуване на момченцето с антипиретици поради респираторно заболяване.

„ Детето е постъпило с недоволства с обща изнемощялост и повишени лабораторни индикатори на чернодробните ензими, което е наложило хоспитализацията му. Било е лекувано от персонален доктор, само че заради неповлияване на признаците и контролни проучвания, които демонстрират още веднъж повишените стойности, изпълнявайки рекомендациите на Министерството на здравеопазването детето е ориентирано към инфекциозно поделение на УМБАЛ Бургас . В лечебното заведение е извършено съответно лекуване по логаритъм на клинична пътека и е изписано с усъвършенстване, без затруднения с терапия вкъщи и следене на положението му ”, заяви доктор Светослав Тодоров- зам. шеф на УМБАЛ Бургас.

Той посочи, че този тип хепатит се води тайнствен и рисков, тъй като от 11 случая в света, при 8 от децата се е наложила чернодробна трансплантация.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР