Към началото на зимната кампания враждуващите страни в Източна Украйна

...
Към началото на зимната кампания враждуващите страни в Източна Украйна
Коментари Харесай

Всичко ще се случи скоро: Какво се случва на най-важния участък на фронта

Към началото на зимната акция враждуващите страни в Източна Украйна трансферират запаси, муниции и съоръжение за укрепления. Линията Кременная-Сватово в северната част на ЛНР е едно от вероятните посоки за огромно нахлуване на Въоръжените сили на Украйна. За това по какъв начин се готвят да отхвърлен офанзивата тук - в материала?

Време, неуместно за полети

Към 24 февруари фронтовата линия минаваше по река Северски Донец. Сега водната артерия е в дълбокия гръб. Пътищата в териториите, следени в миналото от Киев, са положителни, само че колкото по-близо до фронта, толкоз повече дупки.

Автомобил с публицисти изпреварва колона от чисто нови Т-80БВМ. Не може да се снима: в близост има доста улики за украинското разузнаване.

" Много положителни машини - мощни, бронирани. Но съществена специфичност е газотурбинният мотор. От пред съвсем не се чува движещ се танк. Ние интензивно го използваме “, споделя офицерът, който ни съпровожда.

Сега обаче не го вършат – „ времето е скапано “. Проливни дъждове се леят в Донбас. Мазният чернозем се е трансформирал в рядка лепкава каша, в която засядат и хора, и техника. Военните оставят настрани стилните и скъпи тактически ботуши и се преобуват в гумени ботуши.

На места към този момент има сняг, само че земята към момента не е замръзнала. Можете да се движите единствено по пътищата, което внезапно лимитира пространството за маневриране.

Пречат и американските РСЗО ХИМАРС, които управляват маршрутите за доставки на съветската формация. Гъстата мъгла и ниската облачност обаче затрудняват снимането от дронове.

При такива условия ВСУ са трансформирали тактиката - хвърлят разследващи и диверсионни групи. Те са залавяне, наред с други неща, на многочислени контролно-пропускателни пунктове, където военните забавят всяка кола, питайки водача за ключова дума. Кодовата дума се трансформира два пъти дневно.

Танкове няма да минат

От двете страни на автомагистралата дълбоки противотанкови изкопи отиват до хоризонта, непроходими за верижни транспортни средства. А пред тях са вкопани в земята така наречен драконови зъби - бетонни пирамиди, закрепени с вериги. По два тона.

" Не можете да вземете тази линия със размах. Танкът губи сцепление със земята и не може да продължи. Трябва да настроим специфичното съоръжение, да раздърпаме " зъбите ". Всъщност, задачата на сходни загради е да спрат възможен пробив на украинските сили и оптимално да ги изтощят с огън “, прецизира офицерът.

Малко по-далече строителите провеждат позиции - вкопават морски контейнери, поставят бетонни плочи от горната страна. В такава спонтанна землянка човек може освен безвредно да изчака най-тежкия обстрел, само че и да живее в условен комфорт в продължение на седмици. Работата не стопира - отбранителната линия се укрепва непрекъснато. От Луганск до фронта вървят безкрайни колони строителна техника.

" Стабилно тежко "

В тази област има няколко такива позиции. Всъщност това е най-северният фланг на многокилометров фронт. И точно тук вероятността от офанзива на Въоръжените сили на Украйна е най-висока. Тук има огромен железопътен възел, през който се доставя забележителна част от съветската формация. Ако се превземе, можете да се нападна Лисичанск, Северодонецк, Старобилск и Луганск. Хиляди бойци ще бъдат обкръжени. Следователно никога не може да се допусне сходен пробив.

Според военните доста чужденци, по-специално поляци, се бият за ВСУ. Не са нищо изключително. Всеки път обаче украинците се пробват да измъкнат телата им от бойното поле. Не постоянно се получава.

" Ситуацията е устойчиво тежка. Редовно се борим с дребни групи. Авиацията оказва помощ доста, без нея би било доста добре за нас. Под нейното прикритие се доближава пехотата, влиза в борба. Но това въпреки всичко не е атака. Опипват слабите места в отбраната ни “, разкрива различен офицер.

Да се бориш тук, признава той, не е елементарно. В окопите има вода и тиня. Войниците са изтощени.

Опитът оказва помощ. Офицерът, роден в Луганск, е на фронта от 2014 година През годините на работа той е обстрелван най-малко 20 пъти. След последното е заеквал в продължение на три седмици. Командването се пробвало да го изпрати на лекуване, само че той отказал. Обяснява: " Как да напусна вашите момчета? "

Войниците го ценят. Общува с тях без непотребна отмалялост, доста се майтапи. Но заповедите се извършват бързо и категорично.

Ето за какво има малко загуби в отряд. А бойният дух е висок: в окопите се приказва единствено за нахлуване. Рано или късно ще стартира - тук никой не се съмнява.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР