Към момента сме технически напълно готови за приемане на еврото,

...
Към момента сме технически напълно готови за приемане на еврото,
Коментари Харесай

Асен Василев потвърди курса: От 1 януари 2024 г. приемаме еврото

Към момента сме механически изцяло подготвени за приемане на еврото, остават единствено някои дребни неща и датата 1 януари 2024 година по никакъв метод не е застрашенa. Tова разгласи от трибуната на  Народното заседание вицепремиерът и министър на финансите Асен Василев.

Василев акцентира, че държавното управление иска да има необятен публичен спор и жителите и компаниите да бъдат уверени дали за тях е добре да се одобри еврото.

" Ние считаме, че това е най-хубавият проект за България, само че всеки би трябвало да може направи своя осведомен избор. Първата част от нашата тактика за приемане на еврото е широкомащабна осведомителна акция какво да се случва с приходите и спестяванията на хората и на бизнеса, какво става с платежните наличия и по този начин нататък ", сподели Василев в отговор на въпрос на депутата от " Демократична България " Георги Ганев.

Преди това на въпрос от Движение за права и свободи за бюджетните разноски през декември 2021 година, които са над 9 милиарда лева, финансовият министър посочи, че изхарчените от страната в допълнение 9 милиарда лв. в края на 2021 година са свързани с разноски, утвърдени от Народното събрание, а не за обичани на властта планове като създаване на чешмички или ремонт на покриви и пътища

" Парите са употребени с решения на Народното събрание за обществената система, за помощ за бизнеса, за битка с пандемията и поддръжка на държавната администрация. Част от тези пари ще бъдат дадени през тази година, тъй като разноските за тях не са могли да бъдат нотифицирани от Европейската комисия, а някои от ограниченията за поддръжка на бизнеса ще се извършват и през тази година ", добави вицепремиерът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР