Към момента са предприети мерки за организиране на операция свързана

...
Към момента са предприети мерки за организиране на операция свързана
Коментари Харесай

Вадят заседналия кораб VERA SU с плаващ кран

 Към момента са подхванати ограничения за образуване на интервенция обвързвана с изваждане на с плаващ кран. Това заяви  Румен Николов, основен шеф на Групово дело " Аварийно-спасителна " активност към Морска администрация, съобщи кореспондент на Varna24.bg .

Стана ясно, че за задачата дъното е било обследвано за дълбочините, които да разрешат подхождането на плаващ кран със съответната кофа за изгребване на товара.

" Самият товар не е пакетиран, а е насипен. За да може да се реализира преместването му, към мястото на случая пътува самоходна баржа, в която товарът да бъде трансфериран. Идеята е с облекчаването на кораба той да може да бъде изтеглен. За задачата довечера от Варна ще тръгне плаващ кран и се надяваме към изгрев слънце да стартират работа Товарът съставлява растителен тор и съгласно документите изпратени от корабособственика той е не рисков “, изясни Румен Николов.

Той добави, че с цел да се обезпечи сигурността на кораба ще се подхващат ограничения за връзването му към околните брегови скали. Това се прави за обезпечаване на сигурността на плавателния съд при положение, че излезе мощен вятър или след освобождението от товара.

Самата интервенция може да продължи най-малко два до три дни, като това зависи от метеорологичните условия.

" В момента времето е удобно, само че другата седмица се чака утежняване, което значи, че дейностите би трябвало да бъдат оптимално проведени и бързи, с цел да се оправим с поставените задания, пред времето да се скапе “, изясни още Николов.

" Плащането по интервенцията е проведено от корабособственика и застрахователя и България няма финансов ангажимент. Екипажът е в положително здравословно положение ", добави специалистът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР