Към известната досега сума могат да се добавят още няколко

...
Към известната досега сума могат да се добавят още няколко
Коментари Харесай

Рансъмуер атаката към Атланта е струвала далеч повече от обявеното

Към известната до момента сума могат да се прибавят още няколко милиона.
В края на март тази година ви предадохме за сполучливо извършена офанзива към някои от общинските системи на американския град Атланта. Управата е решила да съблюдава препоръките на експертите и да не заплаща откупа от $51 000 за връщането към естествена работа на приложенията. Както евентуално знаете, защитната промишленост постоянно припомня, че заплащането на пари в сходни случаи единствено ще подтиква нарушителите да продължат с дейностите си, а настрана от това, връщането на данните назад не е обезпечено. В случая обаче, може би решението не е било вярно. Особено, в случай че се окаже, че към към този момент отделените $35 000 000 за справяне с вредите от офанзивата, биват добавени спомагателни $9.5 млн.

Въпросната офанзива е била засегнала една-трета от 424-те стратегии, употребявани от градските компютри, 30%, от които биват избрани като сериозни за интервенциите на градските служби, което включва полицейските служби, правосъдните институции и основни градски услуги.

Тази седмица, осведомителния управител на локалната община изиска спомагателни $9.5 милиона, с цел да се оправи с последствията от офанзивата. Сред изгубените окончателно данни са 10 годишен документен списък, данните на съвсем всички (без шест) системи, употребявани от градския прокурор и всички данни, които полицията на Атланта е събирала от видеорегистраторите в колите.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР