Към днешна дата и нови, и употребявани автомобили навсякъде по

...
Към днешна дата и нови, и употребявани автомобили навсякъде по
Коментари Харесай

А това са автомобилите с най-ниска остатъчна стойност след пет години

Към днешна дата и нови, и използвани коли на всички места по света се правят оценка доста високо. Употребявани коли, които бяха недостъпни за мнозина по-рано тази година, в този момент се завръщат " на земята ", което другояче казано значи, че цените им се възстановяват, само че предлагането на нови коли остава лимитирано, а цените - високи. Като цяло цените са към момента високи при всички коли, само че при някои модели обезценяването е по-сериозно. Обезценяването визира съвсем всички модели, без значение дали предлагането е лимитирано или не.

Ново изследване на компанията за разбори iSeeCars откри, че няколко автомобила са се обезценили с повече от 50 % за пет години, като цената на BMW Серия 7 е спаднала с 56,9 %, а междинната цена е на петгодишните коли е спаднала с €61 923. Ето и кои са колите с най-висока обезценка или най-лоша петгодишна стойност при препродажба:

BMW 7 Series: -56,9%
Maserati Ghibli: -56,3%
Jaguar XF: -54%
Infiniti QX80: -52,6%
Cadillac Escalade ESV: -52,3%
Mercedes-Benz S-Class: -51,9%
Lincoln Navigator: -51,9%
Audi A6: -51,5%
Volvo C90: -51,4%
Ford Expedition: -50,7%
Проучването на iSeeCars откри, че междинните пикапи, спортните коли и икономичните коли се обезценяват най-бавно за пет години, до момента в който първокласните марки са склонни да губят стойност доста по-бързо.

Както изясни изпълнителният шеф на iSeeCars Карл Брауер, купувачите на използвани коли не ценят характерностите на скъпите коли толкоз, колкото притежателите им, когато са си купили дадената кола за първи път, тъй че цената при препродажба нормално е по-ниска.

Технологията и вариантите, които вършат колите толкоз скъпи и привлекателни като нови, не прибавят същата стойност на пазара на използвани коли. Интересното е още, че и електрическите коли се обезценават.

Сред електрическите коли най-вече се обезценяваи Nissan Leaf, чиято препродажна цена е 50,9% от първичната цена. Средната обезценка на електрическите автомобили е 44,2%, като Tesla Model S и Model X се обезценяват надлежно с 43,7% и 38,8%.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР