Калининград. Полските медии активно разпространяват новината, че в руската Калининградска

...
Калининград. Полските медии активно разпространяват новината, че в руската Калининградска
Коментари Харесай

EA Daily: Разположиха супероръжие в Калининград

Калининград. Полските медии интензивно популяризират новината, че в съветската Калининградска област е трансферирана неповторимата система за радиоелектронна битка (РЕБ) „ Мурманск-БН “, предава съветската организация EA Daily
Става въпрос за автоматизирана система за основаване на радиосмущения в радиус от 8 хиляди километра. По параметрите за мощ, „ Мурманск-БН “ превъзхожда натовските аналози няколко пъти. По този метод, застаналата на бойно дежурство в съветския ексклав система, е способна да лиши от връзки бойните кораби, авиацията и щаба за ръководство на съперника.
" Мурманск-БН " влезе в употреба в 841-ия обособен център за РЕБ на Балтийския флот, намиращ се в село Янтарни.
„ С въвеждането на въоръжение на „ Мурманск-БН “ Водоснабдителна система получиха в свое предписание средства за РЕБ, работещи освен на оперативно-тактическа, само че и на оперативно-стратегическа дълбочина “, съобщи пред „ Известия “ военният специалист Антон Лавров. „ Неговата работа може да наруши връзките сред бойните кораби, самолети и сухопътните военни подразделения в страните от Източна и Централна Европа и Балтийския район. На първо място тук става въпрос за Скандинавия, както и акваторията на Балтийско море и северозападната част на Атлантическия океан “.
EA Daily прибавя, че новината за разполагането на „ Мурманск-БН “ в Калининградска област съответствува със заявката на полския министър председател Матеуш Моравиецки за сключване на контракт за 400 милиона евро за доставката на четири хеликоптера AW101 за военноморския флот на страната.
" Закупуването на хеликоптери AW101 е доста значим миг за Полша, те доста ще укрепят въоръжените ни сили и ще станат доста значим детайл от нашата архитектура на сигурността ", съобщи през днешния ден Моравиецки, 26 април.
На фона на изказването на полския министър-председател локалните медии излязоха със заглавия: " Русия разполага с голям заглушител в Калининград ", „ Русия разполага с нови оръжия в Калининград - прилежащите армии ослепяха и оглушаха “.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР