Калина АндроловаКалина Андролова, фейсбукНе ми харесва нагласата на Радев да

...
Калина АндроловаКалина Андролова, фейсбукНе ми харесва нагласата на Радев да
Коментари Харесай

Радев като Рене от „Ало, ало“

 Калина Андролова
Калина Андролова, фейсбук

Не ми харесва настройката на Радев да се пренастройва ситуационно съгласно преносимия си персонален интерес и външните условия, които го притискат.

Тъй като към този момент не му трябват гласоподавателите от Българска социалистическа партия, може да означи жертвите на комунизма. През последните пет години не се беше сетил, че е имало Народен съд. Ако би трябвало Радев ще посети и Република Туран („ Мисия Туран “, Алек Попов), в случай че това би му донесло някакво преимущество пред конструкторите на бъдещата политическа реалност у нас.

Всъщност по сърцевина и натура Радев е представител навръх тоталитарната воля за власт, само че за жалост му се постанова да живее в най-малко официално демократична система. При военните има заповеди, а не диалог; врагове, а не партньорства; войни, а не дипломация. Радев желае да държи видимо всички порти открехнати, само че в реалност работи съгласно инструкциите от едно място.

Да, комплицирано е да си притискан от световните вектори, само че не е ли по-лесно да си явен и прям, същински?! А не да приличаш на Рене Артоа („Ало, Ало“), който е заставен да бъде добър с германците, с цел да не го гръмнат, само че също по този начин би трябвало да е добър и със Съпротивата, другояче пък те ще го гръмнат. Трябва да е добър и с жена си Едит, тъй като, в случай че тя разбере, че има връзка със сервитьорката от ресторанта Ивет, ще го простреля. А в случай че Ивет пък разбере, че Рене има връзка и с другата сервитьорка Мария, тя ще го простреля. И по този начин нататък.
 Снимка: президентство
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР