Какво значение има кой е по-силен, по-умен, по-красив, по-богат? В

...
Какво значение има кой е по-силен, по-умен, по-красив, по-богат? В
Коментари Харесай

Ошо: Няма значение какво казват другите. Има значение какво правиш ти

Какво значение има кой е по-силен, по-умен, по-красив, по-богат? В последна сметка има значение дали ти си благополучен, или не.

Желанието да бъдеш невероятен – това е доста нормално предпочитание . Да се отпуснеш и да бъдеш елементарен – ето това е в действителност неизмеримо.

Всички ние сме неповторими. Никога не питайте никого какво е вярно и какво – не. Животът е опит, в хода на който следва да се обясни какво е вярно и какво погрешно. Понякога може да постъпите погрешно, само че това ви дава съответния опит, от който ще получите изгода.

Хората одобряват всичко толкоз съществено, че това става задължение за тях. Научете се да се смеете повече. За мен смехът е толкоз свят, колкото и молитвата.

Вие се променяте във всеки един миг. Вие сте река. Сега тя тече в едно направление и климат. Утре – в друго. Нито един път не съм виждал едно и също лице два пъти. Лицето се трансформира. То непрекъснато се трансформира. Но би трябвало да имате проницателни очи, с цел да видите това.

Слушайте по-съзнателно. Събудете се. Когато почувствате, че ви е омръзнало, побутнете се. Себе си, а не другия. Отворете очите си. Пробудете се. Слушайте още веднъж. Този, който може да е благополучен самичък , е същинска персона. Ако щастието ти зависи от другите, ти си плебей, не си свободен!

Тези, които ти пречат – не знаят какво вършат. Те спят. Няма схващане в тях. Отричат всичко, без да знаят какво в действителност е положително. Такива постоянно има. Дърпат те надолу, тъй като колкото повече се издигаш, толкоз повече виждат своята подлост. Завиждат.

Ако ти не станеш образец за тях, кой различен? Лошото е, както казваш, че сред тях има и хора, които са близки до нас. Няма по какъв начин, не можеш да угодиш на тези, които не знаят какво желаят. Единственото нещо, което можеш да направиш, е да станеш образец за тях. Тези, които имат очи – ще го видят. Тези, които те обичат същински – ще те схванат.

Има доста хора, които, до момента в който споделят “обичам те ”, имат поради – “не ми нарушавай спокойствието, свърши работата вместо мен, издържай ме, дай ми пари, подчинявай ми се ”.

Ако някой те обича същински , ще го почувстваш в сърцето си. Истинската любов е единствено една. Тя няма вариации. Няма значение какво споделят другите. Има значение какво правиш ти.

Изгрей като слънцето и тогава другите ще дойдат сами да се стоплят. А тези, които не желаят – това си е техен избор. Слънцето грее, без да се преценява с това кой какво желае. То грее, тъй като за това е родено.

Ошо

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР