Какво ще правят Продължаваме промяната, ако вторият мандат стигне до

...
Какво ще правят Продължаваме промяната, ако вторият мандат стигне до
Коментари Харесай

Росен Желязков: ГЕРБ ще участва в разговори за съставяне на правителство и с другите мандати, ако се стигне до тях и няма да се държат сръдливо

Какво ще вършат " Продължаваме промяната ", в случай че вторият мандат стигне до тях? Ще върнат незабавно мандата или ще търсят същото, което търсим ние с контактните групи?
 
Такива въпроси насочи някогашният транспортен министър и сегашен народен представител от ГЕРБ Росен Желязков в студиото на bTV. Той увери, че няма реваншизъм в дейностите на ГЕРБ: " Имаме всички учредения да считаме, че рано или късно ще стигнем до икономическа меланхолия след тежка зима.
 
Едни нови избори няма да трансформират картината, само че те ще доведат до все по-силно чуване на гласовете, че моделът би трябвало да се промени ", разяснява Желязков.
 
Според него и Българска социалистическа партия, и Демократична България се държат като присъдружни на Политическа партия, а " Български напредък " на Стефан Янев е прагматична политическа информация с сдържан водач и Желязков не е изумен от тяхната политическа позиция.
 
" Всяка партия, която ще поддържа или откаже да поддържа сформиране на държавно управление, ще носи отговорност за едното и за другото ", акцентира Желязков.
 
" ГЕРБ ще взе участие в диалози за сформиране на държавно управление и с другите мандати, в случай че се стигне до тях и няма да се държат сръдливо. Има късмет за държавно управление и с първия, и с втория, и с третия мандат. Всички дружно би трябвало да намерим решението за сформиране на държавно управление, а не на правилото кой има повече мускули и кой не ", изрази се метафорично Желязков.
 
ГЕРБ не слагат условия за договаряния, само че няма и да се съгласят с всичко, съобщи някогашният енергиен министър. Идеологическите разлики с " Възраждане " не позволяват да се мисли за колаборация под каквато и да било форма. ГЕРБ имат базови разлики с " Възраждане ", изясни Желязков.
 
От ГЕРБ упорстват за необятно държавно управление, в което да се оттеглен водачите на политическите партии. Политическите диалози за сформиране на държавно управление не би трябвало да стопират, настоя той. Желязков уточни, че служебният транспортен министър Христо Алексиев и вицепремиерът по еврофондовете Атанас Пеканов могат да бъдат в идващ кабинет.
 
" Ако Политическа партия не гледат единствено пъпа си, а гледат по-реалистично, че животът не е предизвикателство, което е обещано единствено на младите, биха узрели за несръдливо държание ", сподели още Желязков. Росен Желязков добави, че би станал още веднъж министър.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР