Какво ще направите, ако една сутрин отворите очи и можете

...
Какво ще направите, ако една сутрин отворите очи и можете
Коментари Харесай

Милиардер строи утопичен град и осигурява безплатни социални услуги на жителите си

Какво ще извършите, в случай че една заран отворите очи и можете да закупите всичко, за което сте мечтали? Помислете за всички материални полезности, тоталната сигурност и опцията да се докоснете до най-високия стандарт на живот, който може да получите, а какво следва след това? На този отговор ще отговори Марк Лор, който през последните няколко години съумя да продаде две от своите компании за 550 милиона $ и 3.3 милиарда $.

Общата сума е повече от задоволителна, с цел да живеете здравословно, щастливо и нехайно, като също така няма да се лишавате от нищо ново, дори в противен случай, постоянно ще разполагате с най-хубавото въобще в света. Не е належащо доста време на Марк, преди да стигне до заключението, че когато един човек е единственият богат във семейството, възможностите му да се наслаждения на по-добрият живот се редуцират извънредно бързо. Има и още една детайлност, по-голямата част от охолството въобще не е в неговото полезрение.

Ориентирът на милиардерът е ориентиран към основаването на необитаем град, който ще бъде учреден от безспорната нула и ще носи името Телоса. Това е още един от по този начин наречените „ Умни градове “, които автоматизирано влизат в категорията на особено финансирани зони, които би трябвало да съществуват изцяло независимо от всяка една страна. Лор има малко по-различна вероятност и вместо да сътвори една друга локация, неговата съществена посока е да понижи дистанцията сред небогати и богати – задача, която е била продавана най-малко няколко века и постоянно се маркира като невъзможна за едно общество.

Причините са доста и най-различни, само че дано погледнем какво тъкмо е измислил този милиардер. Градът се споделя Телоса, като вдъхновението идва от гръцката дума телос – най-високата цел. Марк е решил, че ще сътвори новата „ Обетована земя “ за 5 милиона души, които ще имат разполагаем електрически самостоятелни коли, опция да се занимават с фермерство, скоростен превоз, обучение и опазване на здравето, като всичко това ще бъде предоставено на всеки човек. За да реализира това, милиардерът е решил да сътвори една фондация, която да има земята, само че жителите ще имат право да строят своите домове и по-късно да ги продават.

След като градът стартира да притегля вложители, всички доходи, които отиват във фондацията, автоматизирано ще се преразпределят в обществените служби, като по този метод се отстраняват всички обичайни такси, които участват при капитализма. Плановете на аудиторията са да се закупят към 200 000 необработени акра земя, а обсъжданите територии са към Невада, Юта, Идахо, Аризона и Тексас. Вече е наета и компания, която предлага на аудиторията да се занимава с архитектурата и инфраструктурата на Телоса. Как е пристигнало вдъхновението за всичко това? През XIX век американският икономист Хенри Джордж упреква стопанската система и неналичието на успеваемост върху територията и владението на земята от страна на частните притежатели.

Лор е уверен от този образец, че когато хората основават някаква стойност от едно безусловно излишно и не толкоз функционално парче земя, рядко получават в подмяна задоволително за вложените си сили. Според вложителя, в случай че съумеят да основат град, в който няма налози и се търси успеваемостта, най-вероятно същият ще коства трилиони долари. Възвращаемостта в този случай ще бъде под формата на медикаменти, обучение, налични домове, обществени услуги и още доста други.

Таргетът на неговия план е да бъде 15-минутен. Какво има поради? Територията ще е по този начин основана, че всеки човек да има достъп до изброените в границите на 15 минути, като включва освен учебните заведения и лечебните заведения, само че работното място, местата за отдих и шопинг центровете. По остарял проект, централната част още веднъж ще има небостъргач, който ще носи името „ Equtism Tower “, само че няма да има офиси, а ще се държат специфични ферми, като водата ще се издига благодарение на помпи, до момента в който самото покритие ще резервира температурата на реколтата.

Резултатът от всичко това ще е една висока и ефикасна плантация, а производството още веднъж ще се дава на жителите. Цената е много сериозна, тъй като структурите на Телоса ще се приближат до 25 милиарда $. На този стадий към 50 000 души ще имат опция да живеят на територията на жилищните здания, като се обособяват към 4 ДКА за 34 души до 2030 година След това в границите на 40 години се чака повишение на популацията до 5 милиона души, които ще изискват същото пространство, като цената тогава ще доближи към 400 милиарда.

С обезпечаването на сигурен източник на вода и другарска конюнктура и архитектура, всеки човек ще има правото да съществува свободно и щастливо. Идеята е, че човек няма да има потребност от високи такси, само че най-вероятно цената на територията ще се покачва, а това ще увеличи и бюджета за всички останали нужни обществени служби. Идеята тук е, че ще се сътвори нова форма на общество, където благосъстоянието може да се разпределя по почтен метод. Основната позиция е да не се покачват налозите за всички, като един избран кръг да не усеща това покачване, а да се приказва за връщането на аудиторията и основаването на споделена отговорност.

Разбира се, няма по какъв начин това да се случи без вложители, само че пък новата територия умерено може да се трансформира в тестова площадка на самостоятелни коли, както и привличането на филантропи и частни вложители. Нещо по-интересно е, че всеки притежател на земя ще има правото да взе участие в измененията, да показва своето мнение и да оказва помощ за оформянето на бюджета. Ето за какво и самият основател на този план счита, че в този случай ще има почтено и отворено систематизиране на богатствата, като такова към момента не се е случвало на никое място другаде по света.

Повечето градове, както споделя самият Марк, са създадени като планове за брокерите, до момента в който в неговия хората ще бъдат в центъра, тъй като точно те основават качеството на една територия. Веднъж откакто се сътвори едно по-сигурно и напълно бъдеще, най-вероятно филантропите ще премислят идеологията на света в бъдеще.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР