Скоро светът може да стане свидетел на първото в историята

...
Скоро светът може да стане свидетел на първото в историята
Коментари Харесай

САЩ прави първото космическо военно учение в историята

Скоро светът може да стане очевидец на първото в историята военно обучение в околоземната орбита, като Космическите сили на Съединени американски щати най-сетне ще оправдаят името си и ще употребяват военна мощ в космоса.

 United States Space Force logo

Космическите сили, които са обект на насмешки поради логото си, което прили на това на „ Стар Трек “, в последно време засилват активността си в космоса и като се изключи че изпратиха астронавт на Международната галактическа станция, възнамеряват и да проведат задача за тактическо реагиране в космоса, наречена VICTUS HAZE.

В рамките на теста две компании – Rocket Lab National Security и True Anomaly – „ ще упражнят реален сюжет за реакция на закани в проява на осъзнаване на галактическата област в орбита “. Упражнението може да включва безредно държание на единия сателит или маневриране наоколо до другия. След това вторият сателит ще предприеме ответни дейности, с които да отбрани другарчето си или да възпре „ противников “ сателит от офанзива.

Въпреки че всичко това може да наподобява в областта на научната фантастика, Съединени американски щати напълно действително се тормозят от евентуални спорове в космоса, защото Китай организира голям брой секрети проби в ниска околоземна орбита.

„ Броят и сложността на противниковите закани в космоса непрестанно нарастват. За да можем бързо да реагираме на тези закани, би трябвало да предоставим най-модерните благоприятни условия за тактическо реагиране, които Съединени американски щати могат да предложат “, съобщи подполковник Маккензи Бирченоу, началник на материалната част на Space Safari, в изказване, с което разгласи демонстрацията през август 2023 година „ VICTUS HAZE ще ни помогне да осигурим преимуществото, от което се нуждаем, с цел да посрещнем заканите и да продължим способността си да маневрираме свободно в космоса. “

„ Признаваме забележителната опция да използваме нововъведенията на комерсиалната галактическа промишленост, с цел да се противопоставим на Китай като опасност за Америка “, добави в изказване в четвъртък полковник Брайън Макклейн, програмен началник на Командването за галактически системи за галактическа информираност и бойна мощност, като назова съответно Китай.
„ Съединените щати имат най-иновативната галактическа промишленост в света. VICTUS HAZE ще показва в оперативно реалистични условия способността ни да реагираме на нападателно държание в орбита. “

Очаква се общата стойност на плана да бъде към 92 млн. $, като True Anomaly ще набере за него към 30 млн. $ вътрешен частен капитал. True Anomaly към момента има да работи по спомагателни демонстрации преди VICTUS HAZE, само че в случай че всичко върви добре, Космическите сили на Съединени американски щати би трябвало да проведат първото си военно обучение в орбита през 2025 година

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР