Какво представлява онлайн пазаруването, което мвоже да доведе до зависимост?

...
Какво представлява онлайн пазаруването, което мвоже да доведе до зависимост?
Коментари Харесай

Какво състояние на духа е онлайн пазаруването

Какво съставлява онлайн извършването на покупки, което мвоже да докара до взаимозависимост? Според проучвания това се дължи на хормона допамин, който непосредствено влия на центровете за наслаждение на мозъка.

Така натискаме бутона " купи " все по-често, без да се замисляме върху последствията. Според английската преса, те могат да бъдат съществени.

Според психолозите, това психологично разстройство визира към 5 % от хората, най-много младите. Известно е практикуването на шопингтерапията като средство за тичане от проблеми и грижи, само че в последните десетилетия това се преглежда и като тип болестно положение.

То се нарежса до зависимости като алкохол, хазарт и опиати. Чести са случаите, когато онлайн извършването на покупки и вманиачаването по него излизат отвън надзор.

Ако приказваме за тип лекуване, на този стадий това е търсене на съответните аргументи, които довеждат до глада за извършване на покупки и харчене на пари.

Подобен сигнал не е неприятно да се изпрати до потребителите точно преди началоно на Черния петък другата седмица. Тогава тези зависимости може да се отключат още веднъж с цялостна мощ при потребителите.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР