Какво казва татуировката на новия външен министър на Нова Зеландия

...
Какво казва татуировката на новия външен министър на Нова Зеландия
Коментари Харесай

Какво казва татуировката на външен министър

Какво споделя татуировката на новия външен министър на Нова Зеландия Наная Махута? Това се пита целият свят, откакто министър председателят Джасинда Ардърн показа през днешния ден своето държавно управление, определяйки го като " необикновено разнообразно ". То включва външен министър с маорски генезис с обичайната татуировка на лицето, съобщи Франс прес.

Наная Махута е първата жена външен министър на Нова Зеландия. Тя има обичайната маорска женска татуировка " моко кауае " на брадичката си. В антични времена за изработката на татуировките се употребявал изострен кокал, като на върха му бил поставян пъстър пигмент. В наши дни тази техника към този момент не се ползва, защото се употребяват по-съвременни способи за изобразяване по кожата.

Татуировката на всеки представител от античната просвета е белег за притежаваните от него познания, заеман обществен статус и жанр, от който произлиза. Така татуировката става нещо като характерен код - измежду маорите няма двама души с изцяло идентични татуировки.

Махута сподели, че избирането й за посланик № 1 е " огромна привилегия " за нея и част от наследството на страната, която е първата страна дала на дамите право да гласоподават.

" Надявам се, че доста други дами с маорски генезис, със разбъркан генезис в цяла Нова Зеландия ще видят в това следващото отваряне на достъпа до сфери, които бяха значително затворени в смисъл на професионални благоприятни условия ", сподели новият външен министър.

Новото държавно управление на Ардърн, формирано от 20 министри, включва осем дами, пет маори и трима членове на ЛГБТ общността, в това число финансовия министър и вицепремиер Грант Робъртсън.

" Това е кабинет, учреден на персоналните качества и също е необикновено разнороден. Гордея се с това! Развълнувана съм от този екип. Те имат както професионален, по този начин и политически опит. Но те носят и обновяване ", означи Джасинда Ардърн. Новото новозеландско държавно управление ще встъпи в служба в петък, отбелязва Агенция Франс Прес.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР