Каквито и мерки да вземат специалистите и здравното министерство срещу

...
Каквито и мерки да вземат специалистите и здравното министерство срещу
Коментари Харесай

Стефан Янев: Covid мерките не трябва да пречат на бизнеса и нормалния живот

Каквито и ограничения да вземат експертите и здравното министерство против разпространяването на Covid пандемията, те би трябвало оптимално да не пречат на бизнеса и на естествения живот. Това сподели служебният министър председателят Стефан Янев в неделя пред публицисти във Варна, където гостува на приемането на първо офицерско звание на курсантите от Випуск 2021 на Висшето военноморското учебно заведение " Никола Вапцаров ".

Той прикани специалистите да демонстрират задоволителна еластичност във връзка с дейностите против предстоящата скоро у нас четвърта вълна на ковид. Нужно е да се откри нужният баланс сред грижата за здравето и ограниченията за битка с ковид, съобщи Янев.

Премиерът уточни, че не желае да предвещава какви би трябвало да бъдат ограниченията, като акцентира, че те би трябвало да бъдат избрани от специалистите. Специалистите заложиха критерии - количествени и качествени, тъй че те ще дефинират и стъпките, които би трябвало да се подхващат, уточни Янев.

Преди дни кабинетът разгласи, че е подготвил ограничения за ръководство на Covid рецесията https://www.mediapool.bg/sluzhebniyat-kabinet-e-podgotvil-upravlenie-na-covid-krizata-bez-zatvaryane-na-biznesi-s-leka-raka-news324973.html, които не разрешават затваряне на бизнеси с лека ръка.

Какви тъкмо ограничения ще се ползват обаче ще зависи от това дали идната седмица Народното събрание ще утвърди предлагания кабинет от спечелилата изборите партия на Слави Трифонов " ИТН " (ИТН). Засега се обрисува той да бъде подсилен сигурно от Българска социалистическа партия, само че не и от протестните партии " Демократична България " и " Изправи се БГ! Ние идваме ", на чиито депутати Има Такъв Народ разчита за мине съставът на държавното управление.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР