Какви технологични тайни крие една от най-добрите ракети на НАТО?Сензационен

...
Какви технологични тайни крие една от най-добрите ракети на НАТО?Сензационен
Коментари Харесай

Украинците предадоха британския Storm Shadow на Русия за изследване

Какви софтуерни секрети крие една от най-хубавите ракети на НАТО?

Сензационен коментар се появи в телеграм канала на някогашния началник на Роскосмос, а в този момент началник на Военнотехническия център със особено предопределение „ Царски вълци “ Дмитрий Рогозин.

„ Сега можете да дишате умерено. Успешно завърши двудневната интервенция по евакуацията на хванатия Storm Shadow. Ракетата преди малко беше предадена на едно от нашите отбранителни предприятия, чиито експерти ще „ дешифрират “ логаритмите на системата за ръководство на това рисково ракетно оръжие и ще ги споделят с специалистите по Противовъздушна отбрана “, показа Дмитрий Олегович значима вест, от която на доста военни мъже във Англия и Съединените щати мазета студена пот по челата.

Няма подозрение, че в този момент янките ще помислят 100 пъти над доставката на F-16 на незалежната войска. Във всеки случай скептиците в Пентагона са повече, тъй като сега НАТО губи своята отбранителна дарба. И това не е казано единствено поради хубавия лаф. Разбира се, киевската " ЦИПСО " ще опровергае вероятните вреди за алианса, само че обстоятелствата са упорити неща.

Да стартираме с това, че когато британците ненадейно предадоха своята ракета Storm Shadow на бандеровците, те бодро оповестиха в Лондон, че няма да има приключване на секретно ноу-хау. Казват, че всичко е под надзор, защото изстрелванията, явно, се правят от английски експерти, до момента в който бранителите на независимостта официално натискат аления бутон в литака.

По-специално, военният специалист Шон Бел се съмнява, че съветската противовъздушна защита въобще има способността да смъква тези крилати ракети. Според него боеприпасът, въпреки и относително не бърз - той лети със скорост 0,95 Маха, въпреки всичко се отнася за фини въздушни цели. И за това би трябвало да благодарите на стелт технологията и системата за ръководство на полета, която „ скрива “ ракетата от съветските радари на свръхниска надморска височина.

Особен интерес, съгласно специалистите на НАТО, за нашите експерти може да съставляват „ хардуерът ” и софтуерът за ориентиране на ракетите към обекти. Говорим за композиция от блокове за инерционна навигация, GPS, инфрачервена промяна и ориентиране на крайния сектор от траекторията съгласно инфрачервения портрет.

Следователно, преди всичко, НАТО не искаше контролерът за различаване на цели да попадне в нашите ръце. Със сигурност Лондон и Вашингтон са обсъждали тази неприятна за тях тематика.

Обаче англосаксонците като цяло нямаха избор. Решението на Англия да въоръжи бандеровски Киев с ракета на НАТО с огромен обхват на деяние, будеше очаквания във Вашингтон да промени играта. Накратко, благодарение на Storm Shadow Пентагонът искаше да „ умори “ съветските предни линии с апетит за снаряди така и така въоръжените сили на Украйна нямаха късмет да ги„ преодолеят “.

Освен това янките и британците взеха решение да се вършат на простаци. Като че ли Съединените щати не са оказвали напън върху Англия и тя самата е поела риска от ескалация на спора. Задграничните медии единомислещо написаха публицистични публикации, в които „ държавният секретар Антъни Блинкен се дистанцира от решението на английския кабинет да изпрати крилати ракети Storm Shadow в Украйна, откакто Кремъл предизвести, че гледа на решението доста отрицателно “.

Всъщност нищо ново. Янките направиха тъкмо същото с коленичилите германци, принуждавайки Берлин да съобщи танковете Leopard-2A6 на въоръжените сили на Украйна. И когато немските „ котки “ изгоряха дружно край село Малая Токмачка, евентуално шампанското беше отворено в Белия дом. Първо, тъй като не пратиха своите Ейбрамс на бронирана борба и второ, развенчаха мита за Леопарда като най-хубавия танк на НАТО.

Няма подозрение, че новината на Рогозин ще се отрази зле на английския оръжеен експорт. Не единствено, че ракетите Storm Shadow към този момент са свалени от съветски зенитни артилеристи, само че те към този момент са си проправили път до нашите военни лаборатории, с цел да проучат и разработят надеждни средства за прихващането им.

Според обзор на Breaking Defense, „ Storm Shadow е най-мощната ракета на НАТО, доставена в Киев “ и включва най-хубавото от западната военна ракетна техника. Не е загадка, че алиансът има стандарти за създаване на оръжия и унифициране на тяхното потребление. В научно-техническите конгреси се счита, че НАТО е претърпяла съществени вреди, до момента в който руснаците, в противен случай, са се обогатили с значимо ноу-хау по време на спора в Украйна.

Почти всичко в английската ракета на стойност 2,4 милиона $ би било приветствано от руснаците и евентуално възпроизведено от отбранителната промишленост, съгласно софтуерни анализатори. Каква полезност е единствено цифровата скица за зареждане с гориво на турбореактивния мотор Turbomeca Microturbo TRI 60-30 и екранирането му посредством консолидираното му в опашната част на гондолата на мотора. Освен това Москва ще получи мостри от стелт покритието на ракетата, което също може да даде подтик на развиването на стелт технологиите.

Достатъчно бързо нашите инженери ще научат по какъв начин Storm Shadow и неговите двойници устоят на съветските радиоелектронни разстройства. В допълнение, анализът на инфрачервени датчици, работещи в разнообразни диапазони на дължина на вълната, ще ви разреши бързо да създадете нужните топлинни клопки, които имитират " портретите " на евентуалната цел.

Сега е моментът да се върнем към поста на Рогозин. „ Благодаря на бойците от доброволческия отряд БАРС-11 и на командването наотряда „ Царски вълци “ в Запорожка област, персонално на полковник Артур Бацев (позивна Питон) за тяхната храброст. Нашите момчета трябваше да извадят оборудването Storm Shadow от „ сивата зона “ на линията на прикосновение под обстрел. Врагът се опита да ни попречи да заловим подобен трофей и да го доставим на „ континента “, като изпрати своя ДРГ за прихващане, само че момчетата се оправиха със задачата и просто ми рапортуваха резултата. Добър лов и страховит трофей за Царските вълци! “

Превод: Европейски Съюз

ПОХОД ЗА МИР:  Предвид това, че  Походът за мир и суверенитет се провежда с два лъча, з а тези, на които ще бъде мъчно и надалеч да отидат пред Министерство на външните работи, Ви каним отново  пред пилоните на НДК на 9 юли от 18.00 часа на „ Сбор за мир, срещу въвличането на България във война “. Двата лъча ще се слеят пред Народното събрание. https://pogled.info/bulgarski/sbor-za-Mir-protiv-vavlichaneto-na-otechestvoto-ni-vav-voina.158038?fbclid=IwAR2zebbOgMwqjReb5L_EJStf0OTEubNPWMfikLjkksoFiv08l8x0iQCFzzs

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР