Какви са очакванията към Румен Радев след победата на балотажа

...
Какви са очакванията към Румен Радев след победата на балотажа
Коментари Харесай

Социолози: Една малка революция приключи с много политически жертви

Какви са упованията към Румен Радев след успеха на балотажа и какви са сюжетите на изборната сцена? Анализ направиха социолозите Андрей Райчев и Евелина Славкова в ефира на " Здравей, България ".

Една дребна гражданска война завърши с доста политически жертви. „ Сцената е цялостна с трупове ". Хора в оставка, някои не влязоха в Народното събрание, някогашните ръководещи изгубиха огромна поддръжка. Има две оптики - на спечелилите и на победените. Обикновено историята запомня тази на печелившите, сподели Райчев.

Според него за „ интервала Борисов " било напълно естествено в този момент да се приказва, че е било „ демоничен пъкъл ", само че това не било напълно по този начин. Той посочи заслугите на водача на ГЕРБ и някогашен министър председател по отношение на интернационалната политика.

Двамата социолози са на мнение, че наклонността за следствие на някогашните ръководещи ще продължи. Те се сплотиха и към мнението, че офанзивите са били целеустремено към Борисов, а не към корупцията като цяло.

Много зависи какъв ще бъде състава на идващия кабинет, дали хипотезата, че Бойко Рашков ще остане министър, ще излезе правилно. Но поддържам мнението, че няма по какъв начин да няма някаква реакция. Хората гласоподаваха за „ ИТН " и „ Продължаваме Промяната ", тъй като те дадоха поръчка, че ще махнат Борисов, счита Славкова.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР