Какви са иновациите в Американски университет? Това коментира Виктор Серафимов,

...
Какви са иновациите в Американски университет? Това коментира Виктор Серафимов,
Коментари Харесай

От форума на Стандарт: Американският университет помогна за бг еднорогът

Какви са нововъведенията в Американски университет? Това разяснява Виктор Серафимов, учител по право в Американския университет, пред националния конгрес " Нов Стандарт за младите -  Образование. Иновации. Предприемачество ", проведен от медия " Стандарт ". 

" Темата за нововъведенията би трябвало да бъде обсъждана през минимум две призми. Едната е обвързвана с цялото просветително прекарване. Системата Либерал артс, при която всеки студент самичък моделира своята стратегия,  разрешава на всеки един човек да учи това, което харесва ", сподели Серафимов. 

По думите му, по този начин могат да бъдат избегнати предмети, които не са забавни за даден студент. 

" От една страна се построява и предизвиква система за сериозно и аналитично мислене. От друга страна се предизвикват качества, които дават възможност  да се вземат решение проблеми. Този учебен срок аз преподавах бизнес право като измежду студентите имаше хора, които учат компютърни научки. Това са хора, които бяха решили напълно целеустремено,  че дисциплината право ще им бъде потребна ", сподели Серафимов.

Той разяснява, че пандемията е принудила студентите да напуснат залите и да се пренесат във виртуалната действителност. Американският университет е съумял сполучливо да направи тази промяна.  Но какво се случва през днешния ден,  когато рестриктивните мерки са към този момент част от близкото минало?

Университетът е взел решение построената инфраструктура да бъде употребена и към днешна дата. " И това напълно не означва това, дали студентите могат да решат да дойдат в залата или не. Решхме да предлагаме опция всеки студент да реши дали да учства в курсове, които наши партньорски организации и партньорски университети по света оферират. Това на процедура значи и дава опция на всеки студент да учства в курсове, които се оферират от практици и преподаватели на всички места по света - в САЩ, Англия, Германия, Израел, Франция. Преподаватели от тези страни водят курсове в които имат доста съществено присъединяване студентите от АУ в България. Това е изключителна опция, която би трябвало да бъде оценена ", сподели Серафимов.

Той разяснява и извънкласните дейсности на университета. " Има система от клубове, които всъщност разрешават да се провеждат всевъзможни събития  с съответни посоки. Студентите на процедура имат опция да образуват тимове, които да вземат решение действителни проблеми на действителни компании. По време на практиките идват действителни държавни организации или действителни бизнеси и хората от практиката работят със студентите по съответните проблеми. Това дава на студентите опция да видят по какъв начин теорията става процедура. Теоритичните стратегии са значими, само че би трябвало да имат някаква процедура. И тези събития реализират точно тази връзка. От друга страна студентите могат да осъществят контакти в съответният бинзес, компании и неправителствено организации. И с излизането от униврситета могат незабавно да стартират работа в компании, с които вече са работили. Дали университетът е сполучлив или не -  най-обективният критерий  е какво се случва със студентите, които към този момент са приключили. Първият български еднорог се съдаде тъкмо със съдействието на Американския университет. Дали това е инцидентно или не - оставям преценката на вас ", заключи Серафимов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР