Каква опасност има, кажете просто че съм Ангел Личканов и

...
Каква опасност има, кажете просто че съм Ангел Личканов и
Коментари Харесай

ЦИРК! Личкана пред съда: Полицай е казал на 23-годишната да излъже, че съм я ударил

Каква заплаха има, кажете просто че съм Ангел Личканов и по тази причина съм в ареста. Гледа се не какво съм направил, а единствено името ми. Като бях в Пето районно един служител на реда ми сподели “като пристигна момичето и стана ясно, че си ти, един сътрудник и сподели да каже, че си я блъснал. Всичко е измислено, в случай че би трябвало ще се боря до край.
Това сподели в Пловдивския областен съд Ангел Личканов, откакто магистратите потвърдиха ареста му. 56-годишният ъндърграунд воин избухна, потвърждавайки че всички обвинявания против него са скалъпени, а прокуратурата работи за публицистите.
Ангел Личканов е арестуван по обвинявания за нанасяне на лека телесна щета по хулигански подбуди, увреждане на непозната благосъстоятелност и непочтено държание, жестоко нарушаващо публичния ред, предава 24 часа.
На 25 юни 54-годишният Таньо Костадинов управлявал поверения му рейс по бул. “Христо Ботев ”. Между 21 и 22 ч. водачът бил в региона към Централна гара, където поради ремонт придвижването се прави единствено в едни платно. Мерцедес бил препречил пътя и Костадинов 2 пъти надул клаксона, с цел да притегли вниманието на двама мъже, които си говорели до колата.
Автомобила управлявал Личкана. Преместил го, само че не било задоволително. Според обвиняването известният ъндърграунд воин се доближил до рейса, разрушил шофьорския прозорец и замерил несполучливо лидера с паве. След това хванал микрофон от автобуса и блъснал Костадинов в слепоочието, а счупените стъкла порязали ръцете и тялото на 54-годишния мъж.
3 дни преди обстановката с рейса, той карал автомобила си, когато на червен светофар слязъл и нападнал 23-годишната Мария Богоева.
На 29 юни Районният съд в Пловдив остави Личкана зад решетките. По време на съвещанието юристът му Стоян Донков упрекна двамата потърпевши, че са провокирали клиента му. Младата шофьорка го засякла и му посочила междинен пръст през прозореца, а лидерът на рейса му крещял. Самият Личканов отхвърли да е бил който и да е. “Аз мога да ругая, мога да крещя, само че не блъскам ”, безапелационен беше той.
Днес юрист Донков още веднъж уточни, че Богоева се държала надменно, което довело до скандал с Ангел Личканов. Защитникът уточни още, че закононарушенията в които е упрекнат клиентът му не са тежки и рядко за такива се дава задържане под стража. За обстановката с Костадинов пък Личкана му дръпнал ръцете, с цел да не го набие водачът и било допустимо тогава да си е блъснал главата, само че никога контузиите не били нанесени съзнателно. Адвокат Донков разяснява и сърдечните проблеми на Ангел Личканов, преди да изиска клиентът му да бъде пуснат от ареста.
“Аз каквото и да кажа е без значение. Не съм направил нищо, скърбя че съм бил на такова място и са се случили тези неща. Искам по-лека мярка ”, съобщи в залата Личкана.
След заседание магистратите Даниела Събчева, Спасимир Здравчев и Иван Бонев решиха, че има задоволително доказателства Ангел Личканов да е отговорен за закононарушенията, в които е упрекнат, както и действителна заплаха да извърши друго закононарушение, в случай че излезе на независимост. По тази причина потвърдиха ареста му.
Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР