Каква е заплахата за организма от неправилната употреба на кафето

...
Каква е заплахата за организма от неправилната употреба на кафето
Коментари Харесай

Вижте кога кафето създава рискове за здравето ни

Каква е опасността за организма от неправилната приложимост на кафето споделя в изявление за радио „ Спутник” ендокринологът и диетолог Алексей Калинчев.
В никакъв случай не би трябвало да пиете обичайно утринното си кафе на гладно, предизвестява Алексей Калинчев. Според него пиенето на тази напитка на гладно може да докара до обостряне на хронични болести на стомашно-чревния тракт като гастрит, язвена болест и панкреатит.
"Всъщност всички ние имаме тези болести в един или различен стадий, те просто могат да бъдат в ремисия от студентските ни години ", сподели Калинчев.
Лекарят свързва пиенето на кафе на гладно с „ погрешно хранително държание “. Човекът, който от години има чувство за "здравословен апетит ", не желае да яде заран и единствено пие кафе, с цел да ободри.
Според него можете да изпиете първото си кафе откакто сте закусили, въпреки и с нещо малко. Няма значение дали кафето ви е черно, с мляко или с сурогат на млякото. И не се опасявайте да комбинирате тази напитка с десерт, макар че не трябва да злоупотребявате и със сладкишите.
"Няма да затлъстеете поради това, че сутринта сте пили кафе с нещо сладко. Любителите на кафе нормално пият единствено кафе, по няколко чаши дневно. Десертът е изключение. След щедро хранене, малко хора ядат десерт, само че някои от тях пият кафе. “, показа Калинчев.
В същото време, както означи лекарят, кафето не постоянно тонизира, от време на време има противоположен резултат. Според него здравият човек може да пие кафе когато и да е на деня, даже през нощта.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР