Каква е тайната на едно отлично устройство? Да вземем едно

...
Каква е тайната на едно отлично устройство? Да вземем едно
Коментари Харесай

Ревю на рутера TP-Link Archer C5

Каква е тайната на едно чудесно устройство? Да вземем едно положително базово решение, да го модернизираме и подобрим от техническа позиция, да го създадем още по-привлекателно на външен тип и даже по-лесно за потребление. В този случай, то може да получи чисто ново име или името с новата „версия“ – като воин на това ревю се трансформира мрежовия маршрутизатор TP-Link Archer C5.

Всъщност, макар обстоятелството, че пред нас стои просто четвъртата версия на C5, има толкоз доста нови и забавни неща в него, че той доста едва прилича предшествениците си. За благополучие – в положителния смисъл. Но дано стартираме последователно.

Някои от преимуществата на Archer C5, за които знаехме авансово:
Gigabit връзки , цялостно покритие и обезпечена непоклатимост : Archer C5 обезпечава цялостно покритие и минимизиране на разстройствата посредством интелигентно позициониране на 4 съвременни антени, които усилват чувствителността на приемане Непрекъсната интернет връзка когато и да е : Archer C5 разполага със отбрани, USB портът поддържа 3G / 4G USB модеми за обезпечаване на интернет връзка, даже и без кабелен интернет. USB порт, за всичко от което имате потребност : Освен поддръжка на USB модем 3G / 4G, Archer C5 разполага с функционалност Media Server, поддръжка Samba (за предпазване на данни) и FTP сървър за сигурен достъп до вашите файлове от всяко място. Родителски надзор , сигурност и напреднали функционалности : Archer C5 предлага в допълнение и функционалността VPN Server (OpenVPN / PPTP), обезпечава по едно и също време до 8 разнообразни Wi-Fi мрежи и може да се оправлява както локално, по този начин и от разстояние. Родителският надзор е елементарен за потребление, конфигуриран по часове и / или терминали. Ширината на лентата на устройството също може да бъде приоритизирана, тъй че връзките да са постоянни и надеждни. Много положително съответствие качество цена 3-годишна гаранция и безвъзмездна техническа поддръжка

Дизайн
Рутерът идва в кутия с необичайния за тази марка наследник цвят (по-голямата част от сътрудниците му се продават в зелени кутии), само че вътре се крие устройство, което е още по-необичайно за TP-Link.

Първо, TP-Link Archer C5 V4 е доста грациозен по своята форма. Второ, горният му панел е получил текстура, напомняща на Asus Diamond. При това производителят не е трансформирал млечно-белият му корпус, който в това оформление наподобява още по-привлекателно.

Покритието е матово, тъй че пръстовите отпечатъци и другите битови замърсявания няма да го обиден от към външна хармония – задоволително е от време на време да се почиства от прахта и TP-Link Archer C5 V4 постоянно ще бъде прелъстителен и хубав, както в деня на покупката си.



Антените на устройството са направени от още по-практичната матово-сива пластмаса и са закрепени върху преносими платформи, позволяващи динамично завъртане в разнообразни направления. Това както нормално обезпечава лесната настроъка на зоната на покритие, с цел да може Wi-Fi мрежата да „изпълни“ целия Ви апартамент.



От техническа позиция, при днешният ни воин всичко още веднъж е наред. Върху долния и страничните панели са ситуирани вентилационните решетки, които се оправят добре със своите задания, даже и в горещите дни без работа на климатика. Корпусът на маршрутизатора леко се затопля при оптимално натоварване, само че смяна в скоростта на връзката не се вижда. Е, в случай че можете да предоставите на TP-Link Archer C5 V4 малко по-хладни условия, той въобще няма да се нагрява.



Освен това, в долната част на панела има високи крачета (те също способстват за качествената вентилация) и специфични отвори за монтиране на стената. Върху горния панел, както всекидневно се намира редица от осведомителни знаци, само че не заслепяващи със своето зарево. Като цяло, това за TP-Link от от дълго време не е проблем и е хубаво, че производителя не опитва в това отношение.

На задния панел са позиционирани всички нужни конектори – Гигабитовия WAN вход, четири изходящи LAN врата със същата скорост, както и USB 2.0. Тук участва и набор от бутони за ръководство – за включване, WPS за бързо основаване и настройване на мрежата, както и бутон за рестартиране, който мощно е хлътнал в корпуса.


Възможности
TP-Link Archer C5 V4 принадлежи към фамилията рутери AC1200 и работи с два мрежови диапазона – 2,4 Ghz и 5 Ghz, осигурявайки, съгласно производителя, пропускателна дарба до 1,2 Gbit/s (300 Mbps на 2,4 Ghz и 867 Mbps при 5GHz). За да се подсигурява тази продуктивност, вътре се намира едноядрения процесор MediaTek MT7620A (600 Mhz) и 600 MB оперативна памет. Всичко това е допълнено с поддръжката на технологията MU-MIMO – тя обезпечава повишение на успеваемостта на мрежовия трафик и доста усилва скоростта за всяко обвързвано устройство. В последна сметка, от техническа позиция, устройството не просто е положително, а по-скоро даже е отлично.



Но въпросът е по какъв начин наподобява всичко това в деяние и в този момент ние ще се опитаме да разберем. Тестът на маршрутизатора бе извършен в елементарен тристаен апартамент, където остарелият рутер не обезпечава задоволително покритие на всички стаи, без потребление на репитер. В случая, критичността на казуса с TP-Link Archer C5 V4 се понижи – даже на огромно разстояние от устройството, скоростта остава удобна за сърфиране в интернет:
67 Mbps на оптимално отдалечаване против 90 Mbps в стаята, където стоеше рутера при връзка от 2,4 Ghz;290 Mbps на оптимално отдалечаване против 330 Mbps в стаята, където стоеше рутера при свързване на 5 Ghz.
Тези проби бяха извършени на съоръжение без MU-MIMO, само че в случай че имате устройство от ново потомство, работещо с тази технология, вие можете да получите доста по-скоростни резултати, достигащи чак до действителните 1000-1200 Mbit/s.

В жичен режим, TP-Link Archer C5 V4 също демонстрира много прилични резултати, надвишаващи по скорост доста от своите сътрудници, и отнасящи се към фамилията АС1200: до 900 Mbps при евакуиране на данни от мрежата или 900-950 Mbps при трансфер на данни по локалната мрежа (между два компютъра в апартамента). Естествено, постигането на този резултат е вероятен единствено при положение, в случай че вашият интернет снабдител предлага Gigabit връзка.

Другото потребно изобретение е това, че в TP-Link Archer C5 V4 се е появила поддръжка на свързване на външни устройства, даже и 3G/4G модеми към USB, а освен флаш-дискове. Резервната връзка с интернет е опция за потребление на мрежов принтер или скенер – това е доста по-удобно, в сравнение с елементарното непосредствено евакуиране на данни от мрежата на вашия USB флаш-носител.



Предимството на TP-Link Archer C5 V4 спрямо предшествениците се състои в осъвременения програмен продукт и по-специално съществуването на опция за отдалечено безжично ръководство посредством мобилни устройства, основани на iOS и Android. Интерфейсът е извънредно елементарен за схващане в сравнение с в предходните версии.

При това, във функционално отношение няма нищо орязано и в частност, тук има:
Система за наставнически контрол;Възможност за свързване на посетител мрежа;Набор от принадлежности System Tools;Очакват Ви още всевъзможни потребни принадлежности от рода на D-DNS, VPN-сървър, Bandwidth Control и други Обобщение
TP-Link Archer C5 V4 – това е тъкмо казусът, когато обновлението на устройството ни подарява със своята полза. Новата версия на Archer C5 малко наподобява на своя предходник, както по дизайн, по този начин и по функционалности. Това в действителност е нов, настоящ рутер с високи работни скорости с данните, актуален набор от функционалности, моден дизайн и усъвършенстван интерфейс. В последна сметка може да се извади заключението, че несъмнено рутерът си заслужава да се закупи!

Положителни черти:
Атрактивен дизайн;Високи действителни скорости за трансфер на данните;Поддръжка на мобилни модеми за 3G/4G;Обновен софтуер;Възможност за дистанционно управление с таблет/смартфон.
Отрицателни черти:
Няма!
“Тази година лансираме Archer C5, повсеместен, постоянен и бърз двубандов маршрутизатор на TP-Link за непрекъснати връзки, предопределен за другите видове консуматори. Устройството е уместно както за прилагане в домашни условия, по този начин и за корпоративни цели. Archer C5 има общоприети функционалности, които са доста потребни както за домашни интензивности, по този начин и за компании и предприятия, които имат няколко офиса и държат на взаимосвързаност. Този модел рутер е комфортен за снабдители на интернет услуги, които желаят персонализирани и профилирани функционалности с елементарно дистанционно управление или за по едно и също време даване на голям брой услуги. ”, сподели Анна Чакърова Business Developement Manager в TP-Link България.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР