Каква е разликата между мъдрата и умната жена в една

...
Каква е разликата между мъдрата и умната жена в една
Коментари Харесай

Може ли умната жена да бъде и мъдра в любовта?

Каква е разликата сред мъдрата и умната жена в една връзка? Коя би била по-щастлива в любовта? Кога една интелигентна жена може да бъде и мъдра и по какъв начин да запазим хармонията в връзките си?

Съревнование

В природата на мъжа е да се състезава, без значение дали ще излезе победил или не, до момента в който дамата е по-пасивна, спокойна и приемаща. Когато обаче показвайки на мъжа, че е по-умна, една жена го въвлича в състезание и резултатите съвсем постоянно са отрицателни за връзките им. Мъжът би трябвало да се състезава с другите мъже, а да открива спокоен кей при избраницата на сърцето си. Затова мъдрата жена прави по този начин, че мъжът да се усеща по-умния, че той заслужава да бъде следван и уважаван. Тя може да му предлага друга позиция, да го предизвика да мисли оттатък предходните си показа за живота, само че в никакъв случай да не визира тази негова част, която ще го накара да счита, че е нужно да завоюва надпреварата по просветеност във връзката си. Затова може би и постоянно се счита, че мъжът търси по-глупава жена, която ще го слуша запленено до момента в който той изяснява по какъв начин се вършат нещата.

Лидерство

Заради по-активната си сила, мъжът заема по натурален метод лидерската позиция във връзката. Не инцидентно нормално той е „ главата на фамилията ”. Когато една интелигентна жена се опита да го води към нови върхове, най-вероятно това ще го демотивира и ще нарани възприятието му за лична самокритика. А когато един мъж „ абдикира ” от водещата си роля, се постанова дамата да поеме и тази функционалност, а това ще й тежи още повече. Мъдрата жена даже и да „ върти всичко у дома ” го прави по метод, който оставя с усещането, че мъжът й е в лидерската позиция. По разнообразни способи тя му подсказва какво е нейното мнение и го оставя той да доближи самичък до вярното решение. Мъдрата жена прави по този начин, че думата й да се чува, само че в никакъв случай да не наподобява по този начин, че нейна е последната дума. Това е изкуство, което старите дами са предавали на младите девойки, подготвяйки ги за сватба, в която да царува естетика и наслада.

Комплименти

Психолозите споделят, че хората нормално оправдават упованията ни за тях. Много е елементарно да се подлага на критика другия човек, изтъквайки неговите дефекти и показвайки му на всяка крачка къде бърка. Може една интелигентна жена да вижда всичко, да знае по какъв начин се вършат нещата, само че мъдрата жена ще покаже, че има вяра в капацитета на мъжа до себе си. В последна сметка това е нейният избор за сътрудник, мъжът отразява нейното лично виждане за живота и връзките. Една мъдра жена поддържа мъжа до себе си, прави му похвали за всяко достижение, колкото и малко да е то, само че последователно построява убеденост в него и по този начин тя взе участие в основаването на един популярен мъж. „ До всеки популярен мъж има по една велика жена ”, която е била мъдра, без значение, че била и интелигентна. Тя оказва помощ на мъжа да бъде мощен, като има вяра в него и по този начин покачва личната му самокритика.

Любов

Жената е тази, която носи обич в живота на мъжа и това е най-важното, която чака мъжът от нея. Нежността и обичта й са като водата, която подхранва живота и връзките в фамилията. Мъдрата дамата постоянно демонстрира любовта си на първо място и това нейното най-силно оръжие, а не натъртва на това кой е по-умен. Това е нейната мощ и тя носи прелестните плодове на хармонията за мъжа, децата и, несъмнено, за самата нея. Затова и мъдрата бабичка предава знанията си на момичето, умеенето й да обича този, който е наименуван неин фаворит, което не постоянно е елементарно, само че това е в основата на връзките.

Във времето, в което живеем всички имаме достъп до голямо количество информация, само че мъдростта е скрита някъде в книги и още повече - в хората, които имат опит. Вътре във всяка жена живее обликът на мъдрата бабичка, към която можем да се обърнем постоянно когато имаме потребност от съвет и поддръжка. Това е познание, което е било излъчено от потомство на потомство и е съхранено надълбоко в нашето подсъзнание, подхранвано от приказките и легендите за другите дами преди нас. Една мъдра жена по мек и хубав метод съумява да се учи от грешките си и да сътвори една хармонична и красива връзка с мъжа до себе си, с цел да оказва помощ по този метод за един по-добър свят.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР