Както знаете, на 24 април държавният секретар на САЩ Блинкен

...
Както знаете, на 24 април държавният секретар на САЩ Блинкен
Коментари Харесай

Какви нови „подаръци“ обещаха Блинкен и Остин на Зеленски в Киев?

Както знаете, на 24 април държавният секретар на Съединени американски щати Блинкен и американският министър на защитата Остин посетиха Киев и дадоха обещание на Зеленски нов пакет от военна помощ.

Какво може да включи този пакет?

В навечерието на визитата, на 22 април, уебсайтът на Министерството на защитата на Съединени американски щати DefenseNews заяви, че с оглед бързото въоръжаване на Украйна против Русия, Пентагонът афишира открита покана за кандидатстване за компании, предлагащи оръжия и комерчески системи, които могат да бъдат незабавно хвърлени в пердах.

На 22 април Министерството на защитата на Съединени американски щати разгласява обширна поръчка за информация от промишлеността на федералния уеб страница за договаряне sam.gov. Този ход е част от засилен разговор сред Пентагона и промишлеността и е знак за нуждата от увеличение на производството на оръжие в отговор на продължаващия спор.

Искането на Пентагона от името на новия заместник-министър на защитата за закупки и доставяне Бил ЛаПланте включва информация „ от цялата промишленост “ за средства за противовъздушна защита, противотанкова, противопехотна, брегова защита, контрабатарейна защита, безпилотни въздушни системи и информационно съоръжение като предпазени радиостанции и сателитно интернет съоръжение.

За тази цел Министерството на защитата моли отзовалите се компании да опишат своето оръжие, артикул или система с не повече от 100 думи, а при положение на муниции да отбележат „ съответните видове цели “ като площна зона, закрепена, въздушна/ракетна, морска, движеща се, твърда или мека. В настояването се показва, че получената информация ще бъде употребена за създаване на условия за подписване на действителното съглашение на по-късна дата.

Искането е общоприет инструмент за авансово подписване на контракт, само че Пентагонът разчита на него както в естествени, по този начин и в изключителни обстановки.

„ Министерството постоянно желае информация от промишлеността и комерсиалните сътрудници, с цел да организира пазарни изследвания, да научи повече за техните благоприятни условия и да образува бъдещи условия “, сподели в имейл говорителката на Министерството на защитата Джесика Максуел.

Крайният период за кандидатстване е 6 май, а МО непрестанно прави оценка предложенията. „ Ведомството се интересува от изследване и разискване на нови решения, в това число от производители на нетрадиционни оръжия “, уточни Максуел.

Тъй като армията изпраща ракети Stinger и Javelin в Украйна, службата стартира развой на подмяна на старите си ракети Stinger за противовъздушна защита с дребен обхват.

Високопоставеният член на Сенатската комисия по въоръжените сили Джим Инхоф, Оклахома, беше измежду депутатите, които подлагаха на критика администрацията на Байдън, че не оказва помощ задоволително бързо, изключително след ескалирането на войната в украинския Донбас.

„ Войната се придвижва на изток и украинците се нуждаят от доста повече, с цел да завоюват и да отхвърлен съветските офанзиви. Трябва да проявим креативност “, туитира Инхоф на 22 април, часове преди да бъде оповестено настояването. „ Освен това би трябвало да подсигуряваме, че Пентагонът ще може да подписа контракти с промишлеността за увеличение на производството допустимо най-скоро.

В началото на април висши чиновници на Министерството на защитата поканиха водачите на отбранителната промишленост в Пентагона, с цел да оценят способността им да усилят производството на оръжие в отговор на спора. Фирмите към момента се борят със обвързваните с пандемията прекратени вериги за доставки и проблеми с трудовите запаси, а Пентагонът също се бори за решаването на въпроса по какъв начин да възвърне запасите от американско и съюзническо съоръжение, изпращано в Украйна.

Доколкото Министерството на защитата реши да изтегли противотанкови ракети Javelin и зенитни ракети Stinger, както и дронове Switchblade, от своите ресурси, то също по този начин неотдавна разгласи нова помощ като безпилотен надводен транспортен съд, за който Пентагонът откавза да даде детайлности, както и Phoenix Ghost, нов дрон, създаден от Военновъздушни сили.

Искането на Пентагона обрисува задачата на ведомството да „ форсира производството и да построи повече потенциал в индустриалния бранш за оръжия и съоръжение, които могат бързо да бъдат експортирани, разгърнати с минимално образование и са потвърдено ефикасни на бойното поле “.

Компаниите би трябвало да точнят дали тяхната система може да бъде доставена за 30 дни или по-малко, 31-90 дни, 90-180 дни или повече от 180 дни. Ако са в произвеждане, Министерството на защитата желае да знае оптималния ритъм на произвеждане на месец и какви други системи могат да бъдат наранени от увеличението на производството. Ако не е в произвеждане, се желае информация за това какво е належащо, с цел да стартира производството.

Американските военни, които са обучавали въоръжените сили на Украйна, за работа с дроновете Switchblade, също желаят да знаят какво образование се изисква за всяка система и дали страната, която желае да я създава, има образователни бази в Централна или Източна Европа.

Припомняме, че на 12 април Министерството на защитата разпореди първия контракт в границите на Инициативата за подкрепяне на сигурността на Украйна с бюджет от 300 милиона $ за тази година: договорка за 19,7 милиона $ с AeroVironment за дребен ръчно ръководен разследващ дрон, наименуван RQ-20 Puma AE.

Превод: Европейски Съюз

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР