Както знаем, шоколадът може да бъде различен - млечен, бял

...
Както знаем, шоколадът може да бъде различен - млечен, бял
Коментари Харесай

Как точно шоколадът спомага за отслабването

Както знаем, шоколадът може да бъде друг - млечен, бял и мрачен.

Белият шоколад всъщност въобще не е шоколад, защото му липсват какаови зърна, а има единствено какаово масло.

Млечният шоколад съдържа какаови зърна, само че в дребни количества - до 35%. Останалите съставки са какаово масло, захар, мляко на прахуляк и разнообразни добавки.

В млечния шоколад има доста захар, тъй че това не е най-полезният артикул за намаляване.

Съвсем друго нещо е тъмният шоколад. Именно за него е ориентирана тази публикация.

 Консумация на шоколад

Най-често тъмният шоколад се създава без външни добавки. Той съдържа малко захар, само че наличието на какаови зърна е много високо - от 75 до 99%.

За тези, които желаят да отслабнат, ви поучавам да си купите шоколад с оптималното наличие на какао 80-85% и повече.

Тъмния шоколад съдържа огромен брой антиоксиданти, детайли, които обезвреждат действието на свободните радикали. Антиоксидантите предотвратяват стареенето на организма, изключително стареенето на мозъчните кафези.

В състава на шоколада има специфични субстанции, които оказват помощ за производството на хормона на насладата - серотонин. Благодарение на това свойство шоколадът оказва помощ да се отървете от депресията, усъвършенства настроението, контролира кръвното налягане и даже предотвратява инсултите.

Борбата със напрежението е доста значим миг при отслабването!

Компонентите на шоколада предотвратяват окисляването на холестерола, което значи, че потреблението на това лекуване понижава риска от атеросклероза.

Използването на мрачен шоколад усилва чувствителността на клетките към инсулин, затова - понижава риска от развиване на инсулинова устойчивост и усъвършенства разпределението на глюкозата. По този метод глюкозата навлиза в клетките, с цел да генерира сила и не се съхранява в депото за мазнини.

Колко шоколад мога да хапвам и по кое време?

 Колко шоколад да ядем и по кое време

Най-доброто време за ястие на шоколад е заран. Яжте шоколад за закуска сред закуска и обяд. Последните часове за консумация на шоколад са 16-17 часа, по-късно време яденето на сладкиши строго не се предлага.

Наведнъж можете да ядете до 30 г шоколад, а това е 1/3 от бара - много, нали? Но яденето на шоколад всеки ден не си заслужава, изключително в случай че желаете да отслабнете.

Поглезете се с този апетитен артикул 2-3 пъти седмично и няма да страдате от възбраните за сладкиши, с които доста хора губят килограми сами.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР