Както при всякакви други хранителни чудеса, така и при майонезата

...
Както при всякакви други хранителни чудеса, така и при майонезата
Коментари Харесай

Как да си приготвим домашна майонеза

Както при всевъзможни други хранителни чудеса, по този начин и при майонезата е ясно, че домашна е най-вкусна. Но с цел да успеем да я създадем плътна, без чувството на обособените съставки и вкусна е необходим мурафет, който не се отдава на всяка стопанка. Успокоителното е, че в случай че не се получи, постоянно можем да си купим от магазина.

Но не се отхвърляйте елементарно – всичко се получава с опити. Най-важният съвет за изработката на вкусна домашна майонеза е да я разбиете добре, само че в днешно време към този момент умерено можете да употребявате блендер или пасатор – те ще ви анулират почтено.

Миксерът не е добра концепция, тъй като пасаторите и блендерите имат ножове, които ще попречват пресичането на майонезата. Другото, което би трябвало да вземете под внимание е да не употребявате яйца, които да са безусловно пресни и директно сте извадили от хладилника – оставете ги на стайна температура да се провиснал.

Млечна майонеза

Необходими артикули: 1 ч.ч прясно мляко, 2 ч.ч. олио, щипка сол, ¼ ч.л. лимонтузу

Начин на подготвяне: Разбивате всички артикули дружно. Получената майонеза става доста вкусна, много по-лека от другата, която съдържа яйца. Имайте поради, че може да стене много течна като консистенция.

 Домашна майонеза

Майонеза с яйца

Необходими артикули: 3 яйца, олио, 1 ч.л лимонтозу, 1 ч.л. сол

Начин на подготвяне: Слагате продуктите в компотен буркан, като мазнината би трябвало да бъде до горната свивка на буркана. Започвате да разбивате с пасатор като е доста значимо, с цел да се получи добра майонезата, да разбивате последователно изпод нагоре. След като продуктите се уеднаквят майонезата е подготвена. По предпочитание може да си добавите горчица, чесън на прахуляк, някакви ядки.

Ако не разполагате с пасатор или блендер, можете да я разбиете и ръчно, само че е добре да бъркате единствено в едната посока – другояче има заплаха майонезата да не се получи, тъй като се е пресякла.

Майонеза с босилек

Необходими артикули: 1 яйце, 1 ч.ч олио, ½ ч.л лимонен сок, босилек, черен пипер, сол

Начин на подготвяне: Първо разбивате яйцето дружно с лимоновия сок и солта, последователно добавяте олиото на тънка струйка. Накрая слагате подправките и обърквате до момента в който се разнесат. Можете да добавите и други подправки, да вземем за пример счукан чесън и малко къри.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР