Както каза анализаторът Иван Костов - тази година България ще

...
Както каза анализаторът Иван Костов - тази година България ще
Коментари Харесай

10 българи от 2020, които непременно трябва да запазим за 2021

Както сподели анализаторът Иван Костов - тази година България ще сложи международен връх по смъртност.
Вече видяхме, че правото на живот не е поголовно, защото натискът върху здравната система не дава опция да се спасят всички - макар че Нашият водач още при започване на пандемията съобщи изрично: моята задача е да ви опазя живички!  
Най-неприятното е, че няма по какъв начин да се погрижи за всички. Здравният министър сподели в прав текст, че министър председателят му се обаждал за съответни пациенти, на които да се обърне по-специално внимание. Пациент, който е избавен по този метод, е Георги Георгиев от гражданско съдружие БОЕЦ - гневен разобличител и противник на премиера. Това е доста благо - животът ти да зависи от това какъв брой огромен скандал би провокирала гибелта ти. 
То е хубаво да си слагаме високи цели, но пък човек не може постоянно да е концентриран да вземе най-хубавото управническо решение в такава напрегната конюнктура. И тоя път проблемите не можаха да се решат с нормалните принадлежности - доброжелание, държавническа въздишка и полуадекватно предписание. 
Въпреки че 3-4 пъти през годината министър председателят " отменяше " еднолично корона-кризата - тя към момента свирепства и лишава животи. 
Така че дано изготвим един лист с хора, за които всички да се застъпим, в случай че би трябвало да им се търси място в препълнените лечебни заведения. Или по-лошо - в случай че би трябвало да се търси за тях лекар - създание от изчезващ в България тип.
***
1. Лили Иванова. Вечната Лили, дамата на всички времена! Тя към този момент е на повече от внушителна възраст, само че продължава да се бори с живота и да се гледат строго под вежди. По-важното, Лили продължава и по-тежката битка на самотния връх - конкуренцията със себе си в името на изкуството. Всички като един ще я подкрепим в сложна минута. 
2. Дани Кирилов Мисловник. Него го желаеме не просто жив, желаеме го в първите редици на обществото. Каквото желаят да вършат политическите сили в страната, само че Дани да се върне на бял кон и на висока позиция, безусловно! Ако би трябвало - в Движение за права и свободи да го вземат, там постоянно са прибирали перспективни фрагменти от другите партии! Или при републиканците на Цецерон - идеално ще се впише интонационно и там.
3. Ахмед Доган. Човек-легенда, който се обгръща във все по-мистериозни воали. Той живее изолиран и в приказно благоденствие, дърпа невидими конци, край него мистериозно падат трупове. Командва (или безапелационно дава тип, че е така) държавни служби, разпределя порции, огъва обръчи, завзема акватории, части от крайбрежието... Колкото повече съществува, толкоз повече ще се уголемява националният мит за неговата персона. А какво е една нация без митовете си! 
4. Делян Пеевски. Също полумитично страшилище, за което от време на време се съмняваме дали съществува. Депутат - но в Народното събрание го няма. Медиен магнат - в осведомително затъмнение. Опозиционер - но контекстов. Бизнесакула - но с помощ от прокуратурата. Трябват ни повече доказателства, че е жив и здрав! 
5. Корнелия Нинова. Царица на апарата, Повелителка на празната фраза, Укротителка на Столетницата. Тя към този момент изкара една корона и даже върви доброволец по лечебните заведения. Така че заслужава поддръжка, в случай че отново я нагъне короната или друга някаква неволя я подгони по петите. 
6. Валери Симеонов. Той е създание в риск, заплашвал ни е обществено със самоубийство. Ако забележим Валери Симеонов да краде релси от НКЖИ, не би трябвало да го преследваме за наказателна отговорност, а би трябвало да се борим за живота му! 
7. Прокурор Франтишек. Голям български възпитател и педагог на канчета. Българската юноша е доста разхайтена и на нас ни би трябвало човек, който да символизира телесното образование и дисциплинираност на опашките пред лавките, когато отворят учебните заведения. 
8. Ангел Джамбазки. Най-европеидният ни родолюбец - в Брюксел си имат пикливкото Манекен Пис, ние си имаме Манекен Маркуч, който ни показва в Брюксел. Маркучът се прилепи към обществения му облик след една блокада на Вътрешна македонска революционна организация, при която Джамбо отблъсна нападението с пожарен шланг и пиратки. 
9. Красимир Каракачанов. Шишко Войвода, Шкембе Чорбаджия, Торбалан от Била, Бай Каракочан. Няма дисаги с розово масло, само че има торбичка от супера, а терасите му стават за боен церемониал. Не човек, а злато.
10. Цвета Караянчева. Умна, шетлива, гиздава аламинутка. Килимарка и раздавачка на остарели календари. Политически съществува, до момента в който съществува Борисов, по-късно я губим. А би трябвало да я измислим, в случай че не съществуваше! 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР