Както е известно, според приетия наскоро Закон за защита на

...
Както е известно, според приетия наскоро Закон за защита на
Коментари Харесай

Apple изрази своята позиция относно европейския закон за лесна смяна на батериите

Както е известно, съгласно признатия неотдавна Закон за отбрана на потребителите, от 2027 година всички смарт телефони (и не само) в Европейския съюз ще би трябвало да имат сменяеми или заменяеми акумулатори. И макар че към момента има въпроси по отношение на формулировката и тълкуването, Apple явно към този момент е решила, че в iPhone няма да има пълноценно сменяеми акумулатори.

В изявление за немския YouTube канал ORBIT старши вицепрезидентът по хардуерно инженерство на Apple Джон Тернус разиска опцията за слагане на сменяеми акумулатори в iPhone. Тернус съобщи, че съгласно него, в случай че се наложи хората да сменят батерията, би трябвало да има безвреден и ефикасен метод за това.

Възможно е да възникне прочут спор сред издръжливостта и поддържането. Можете да улесните поправката на вътрешен съставен елемент, като го извършите предпазлив и преносим, само че това в действителност прибавя евентуална причина за щета. Използвайки наличните данни, можем да разберем кои елементи на телефона би трябвало да бъдат ремонтирани и кои елементи в действителност е по-добре да бъдат направени толкоз надеждни, че в никакъв случай да не се постанова да бъдат ремонтирани. Това постоянно е един тип баланс.

Нашите айфони са с клас на отбрана IP68, тъй че са извънредно водоустойчиви. Постоянно получаваме страхотни истории, в които клиентите ни описват по какъв начин инцидентно са изпуснали телефона си във водата и им е лишило два дни, с цел да го извадят, а те са толкоз разчувствани, тъй като той към момента работи. За да се реализира сходно равнище на водоустойчивост, има доста високотехнологични лепила и уплътнители, които вършат всичко водоустойчиво, само че, несъмнено, това прави отварянето му малко по-трудно. Така че би трябвало да се откри салдото.

Това значи, че като цяло Apple явно не е съгласна, че iPhone би трябвало да бъде планиран по подобен метод, че потребителят да може бързо и елементарно да смени батерията. Всъщност такива iPhone-и в никакъв случай не е имало.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР