Както добре знаете, човешкият мозък се състои от две полукълба-

...
Както добре знаете, човешкият мозък се състои от две полукълба-
Коментари Харесай

Тази СНИМКА ще ви помогне да разберете кое кълбо на мозъка ви е по-развито

Както добре знаете, човешкият мозък се състои от две полукълба- ляво и дясно, които наподобяват съвсем идентични. Но в реалност, всяко полукълбо има характерни функционалности, с които възприемаме света и затова двете от тях реагират по друг метод на действителността. Този тест има за цел да дефинира коя страна на мозъка господства – лявата или дясната. Хвърлете бърз взор на фотографията.
* Ако първото нещо, което виждате на фотографията, е пейзажът, то при вас господства лявото полукълбо на мозъка.
* Ако първо видите конете, значи господства дясното полукълбо на мозъка.
И това е забавно: Плашещата щета от смарт телефоните върху мозъка - четете на най-полезния здравен уебсайт zdrave.to.
Какво значи това? Ляво полукълбо . Основна сфера на специализация на лявото полукълбо е логическото мислене и до наскоро учените одобряваха това полукълбо за преобладаващо. Реално обаче е водещо единствено при осъществяване на следните функционалности: езикови качества, аналитично мислене, безусловно схващане на думите, поредна обработка на информацията, математически качества. Контролира придвижванията на дясната половина на тялото.

Дясно полукълбо. Основна сфера на специализация на дясното полукълбо е интуицията. По предписание не се смята за преобладаващо. То обаче дава отговор за осъществяването на следните функционалности: обработка на невербалната информация, пространствена ориентировка, благозвучност, въображение, художествени качества, страсти, секс, мистичност, фантазии, паралелна обработка на информацията. Контролира придвижванията на лявата половина на тялото. Източник: e-novini.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР