"Как се справя малкият бизнес с големите сметки за ток?".

...
"Как се справя малкият бизнес с големите сметки за ток?".
Коментари Харесай

Как се справя бизнеса с големите сметки за ток?

"Как се оправя дребният бизнес с огромните сметки за ток? ".

Днешният сюжет е от Варна, където международният първенец по подготвяне на пица Анатоли Колев беше заставен да затвори бизнеса си поради непостижимите сметки за електричество.

В преследването на една своя фантазия, началник Анатоли Колев отваря преди две години завод за подготвяне на ръчен самун с жив мая. Продукцията му бързо набира доста последователи, а бизнесът се развива обичайно до преди няколко месеца.

"Тройно и от горната страна е нарастването на тока, който сме плащали, съпоставяме месец юни предходната година. След това започваме юли, август, септември, октомври имаме сметки над 330-340%, което е прекомерно доста. Ние сме привикнали да плащаме едни сметки. Това нарастване сигурно разсипа бизнеса и то освен нашия “, съобщи пред бТВ той.

Колев признава, че поради големите сметки за ток, месеци наред работи без облага. Накрая взема решение да затвори преди да стартират да се натрупат непостижими задължения. Разплаща се с всички и завършва със загуби от не избитата първична инвестиция.

"Ако няма съответни ограничения, ще приключат и доста други хора, без значение кой какъв брой е можещ и какъв брой схваща от бизнес. В един миг като започнеш да си бъркаш в джоба с цел да работиш си даваш сметка, че не е доста рационално това и то в дълъг интервал ", добави той.

Колев предвижда, че в случай че не бъдат взети незабавни ограничения от страната, обстановката ще ескалира.

"Имаше и упреци за какво би трябвало да се оказва помощ на частния бранш, ами тъй като доста хора остават без работа в противоположен случай. Абсолютно всеки втори работи в частна компания. Това значи, че в случай че не се стабилизират тези бизнеси, ще напълним тържищата с хора, които търсят работа и се чудят по какъв начин да си заплащат сметките ", добави той.

Шеф Колев към този момент има хрумвания за нов бизнес, обвързван с италианската кухня, само че сега пресмята дали въобще има късмет за триумф при актуалните цени на електричеството.

"Ценообразуването сега напълно се образува с изключение на от суровината и от тока. Наемът е явен, той е постоянен, само че при смяна на тока три пъти по-високо от това, което си заложил, това значи да увеличиш продажната си цена до невъзможна ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР