Как се създава телевизионната продукция, кой стои зад този невидим

...
Как се създава телевизионната продукция, кой стои зад този невидим
Коментари Харесай

Ученическа телевизия подготвя бъдещи журналисти във Велинград

Как се основава телевизионната продукция, кой стои зад този незабележим за феновете труд и какво стимулира едни младежи да вършат всичко това? Отговорите на тези въпроси търси кореспондентът ни Ангел Узунов.

Повече от 3 години възпитаници и учители в едно велинградско учебно заведение основават своята телевизия " Междучасие ТВ ". Както във всяка телевизия, нещата стартират в по този начин наречения нюзрум с оперативката, където се сортират тематиките, които ще влязат в емисията.

Колко трудоемко е всичко това, схващат единствено водещите, само че в действителност по този начин и би трябвало да бъде, тъй като неуморният труд е част от огромната магия, наречена телевизия, а той остава зад камера.

Лицето на новините е Диана Скабрина, която споделя, че работата пред камера я кара да се усъвършенства непрекъснато.

Вече мога умерено да приказвам пред хора, отпущам се доста повече. Това ми оказва помощ и в учебно заведение, в часовете по български и литература, също така и да представям презентация, което е извънредно значимо.

В изгодите от работата в учебната телевизия са уверени и репортерите.

Аз желая да модернизирам своя диалект и да умея да приказвам добре пред хора, пред камера, както се случва сега, да имам въздействие и да умея да предавам страст у слушателя или фена, споделя Лета Бучкова - кореспондент.

Българска национална телевизия: Доволен ли сте от резултатите все още?

Доволен съм най-много от желанието на учениците да правят работа, която са почнали с голяма отговорност и предпочитание. Под управлението на Юлия и на Давид те се оправят доста добре, сподели Емил Моллов- шеф на ИСУ " Васил Левски " - Велинград.

Първите опити за телевизия са напълно плахи и неуверени, с треперещи фрагменти и пропуски в монтажа, само че през днешния ден излъчванията се приближават до тези на огромните малките екрани.

Репортер: Ангел Узунов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР