Как сами да си изберем диетата, която ще бъде най-добрата

...
Как сами да си изберем диетата, която ще бъде най-добрата
Коментари Харесай

Яжте в шарени чинии, за да отслабнете

Как сами да си изберем диетата, която ще бъде най-хубавата за нас и която ще ни помогне да свалим досадните непотребни килограми? Доста постоянно при спазването на хранителен режим нещата потръгват, само че след края му всичко се връща на остарялото място, в това число и килограмите.

Според скорошно изследване на учени елементарно можем да се отървем от непотребните килца, би трябвало единствено да се отървем от белите чинии. Специалистите считат, че главната неточност, която позволяват хората с проблем с килограмите, е изборът на чинии – точно от тях зависи какви порции ще си похапваме.

Идеята е хората да се хранят в шарени чинии, които да контрастират на храната, която е в чинията. Белите съдове би трябвало да бъдат оставени в предишното и да стартираме да си избираме други, които да са с по-ярки цветове. Учените са безапелационни, че съотношението сред цвят на храната и цвят на чинията е това, което ще помогне да си слагаме по-малки порции.

 Шарени чинии

Бял ориз в бяла паница или алена паница и пица с кетчуп несъмнено не са добра концепция. Комбинацията обаче сред бяла паница и пица с кетчуп несъмнено може да ни помогне в битката с килограмите.

Изследователят Мелина Ямполис твърди, че от напълно дребни хората стартират да се хранят освен със стомаха си, само че и с очите. Визуалното разбиране на храната е не по-малко значимо от вкусовите качества, които тя има, безапелационни са експертите.

По този метод без специфични старания можем да променим питателните си привички и да влезем в мечтаната форма, безапелационни са учените.

 Червена паница

Но не всички хора с наднормени килограми са склонни да трансформират своите привички. 17 на 100 от хората с наднормено тегло не желаят да трансформират метода, по който наподобяват. Те избират да останат закръглени, в сравнение с да се подлагат на каквато и да било диета.

48 на 100 пък признават, че са се примирили с метода, по който наподобяват от дълго време, тъй като знаят, че нямат волята да се подложат на диета.

Що се отнася до физическото натоварване – една четвърт от интервюираните декларирали, че нямат време да се упражняват, а 40 на 100 пък дефинират упражненията като извънредно отегчителни.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР