Как правилно да нанасяме слънцезащитен крем. Всеки продукт за грижа

...
Как правилно да нанасяме слънцезащитен крем. Всеки продукт за грижа
Коментари Харесай

Как правилно да нанасяме слънцезащитен крем

Как вярно да нанасяме слънцезащитен крем. Всеки артикул за грижа за кожата има свои лични правила за приложение и слънцезащитният крем не е изключение. Грешките могат да доведат до неприятни последствия под формата на изгаряния – незабавно след плажа, както и бръчки и старешки петна – в дълготраен проект. Запомнете верния логаритъм!

Какво да употребявате

Не всички SPF артикули са идентични. Когато избирате слънцезащитен крем, вземете поради няколко параметъра.

  • Фототип – Във всеки случай не предлагаме да ходите на плаж в първите дни на почивката си със отбрана под SPF 30, а на хората с бяла кожа под SPF 50. Така ще избегнете изгаряния, а тенът ще бъде по-устойчив.
  • Тип кожа и проблеми – Когато избирате слънцезащитен крем за лице, обърнете внимание на текстурата (крем, спрей, гел-крем, флуид) и спомагателните характерности на продукта: за навлажняване, матиране, битка със старешки петна или недостатъци.
  • Водоустойчивост на продукта – Тази характерност е значима за плажната отмора. Водата, сходно на лупа, ускорява резултата на слънчевата светлина и затова усилва риска от изгаряния. Така че опцията да се предпазите от ултравиолетовото излъчване до момента в който сте във водата, е превъзходен вид.

Важно е продуктът да включва широкоспектърни филтри, т.е. да защищава от лъчи вид А и В. Потърсете обозначението UVA в кръг на бутилката – то удостоверява филтрирането на лъчи вид А.

Кога да нанесете

Нанесете слънцезащитен крем вкъщи, 20-30 минути преди да излезете на открито. В противоположен случай, до момента в който стигнете до плажа, просто ще имате време да изгорите. Истински надеждните слънцезащитни артикули съдържат два типа защитни филтри:

  • физически филтри (отразяват UV лъчите, като огледало);
  • химически (неутрализира ги).

Как да нанесете

Слънцезащитният крем се нанася върху чиста кожа по цялата повърхнина на тялото, в това число ръцете и краката, както и местата, покрити от банския. Най-правилното е да се съблечете изцяло, да третирате тялото, без да пропускате нито един сантиметър кожа, и едвам по-късно да облечете бански костюм.

Обърнете особено внимание на огромните бенки, нанесете отбрана върху тях настрана.

По стандарт количеството слънцезащитен крем е 2 мг на квадратен сантиметър кожа или 2-3 претъпкани супени лъжици за цялото тяло. Да, разходът е неикономичен, само че сигурността е по-важна.

Колко постоянно да нанасяте

Физическите филтри могат да бъдат изтрити или измити, до момента в който химическите последователно се унищожават от ултравиолетовото излъчване. Така че подновявайте слънцезащитата си на всеки два часа.

Мурумуру и бабасу – новите кокосови масла

 

Как вярно да нанасяме слънцезащитен крем

 

 

Източник: mediata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР