Как оцелява една хлебопекарна при високите цени на тока и

...
Как оцелява една хлебопекарна при високите цени на тока и
Коментари Харесай

Какво е да произвеждаш хляб в кризата с 3 пъти по-високи сметки за ток

Как оцелява една хлебопекарна при високите цени на тока и какъв брой дълго ще издържи бизнесът по този начин? Възможно ли е да се увеличи още цената на хляба и закуските?

" Последната ни сметка за ток е тъкмо 3 пъти по-висока от предходните сметки, като считаме последните 6 месеца. Миналата година по същото време, когато този завод работеше, плащахме към 1500 лв. ток със същото съоръжение без да подменяме безусловно нищо, с изключение на крушки. Сега последните 6 месеца сме стигнали до 5000 лв. ток ", съобщи в " Денят стартира " началник Анатоли Колев, притежател на хлебопекарна.

По думите му се усилват цените и на всички първични материали, плюс брашното.

" Някои от суровините са увеличени с 30%, на солта 3 пъти се подвигна цената, олиото също нарастна, всичко това слага бизнеса съвсем в неспособност. През последните 4-5 месеца нямаме облага от този бизнес, всички пари, които се акумулират от бизнеса отиват единствено за заплати и за сметки. В момента сме понижили екипа на половина, поради високите сметки ", добави Анатоли Колев.

Той добави, че се планува още редуциране на личния състав. Според Анатоли Колев се чака скок и на горивата, което ще усили и и цените на доставките. Той прикани за по-голяма държавна помощ.

Вижте още във видеото.

Репортер: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР