Как да следвате в 10 водещи вузове - университети, висши

...
Как да следвате в 10 водещи вузове - университети, висши
Коментари Харесай

Купи “Стандарт”, избери университет

Как да следвате в 10 водещи вузове - университети, висши учебни заведения, академии и колежи - ядрото на родната Алма-матер
" Стандарт "   като национално виновна медия през днешния ден се обръща към младите си читатели. Представяме на вниманието им тематичното приложение " Да! На българското обучение ", което се трансформира в традиция на нашия вестник и организация за всяка претендент студентска акция.

" Да! На българското обучение " съставлява сборник на водещите  висши образователни заведения и всички благоприятни условия, които те разкриват пред младежите за образование и реализация. Той излиза в навечерието на най-светлия ни празник - 24 май, когато честваме Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Специално внимание сме обърнали на мястото на родната просветителна система в Европейския проект за възобновяване и резистентност, в който близо 1,8 милиарда лева са планувани за обучение и просвета.

В страната има 52 упълномощени висши учебни заведения. Разказваме в детайли за 10 водещи вузове - университети, висши учебни заведения, академии и колежи, които съставляват част от ядрото на българското висше обучение - УНСС, СУ " Свети Климент Охридски ", УниБИТ, ВТУ " Тодор Каблешков ", Стопанска академия " Д. А. Ценов " в град Свищов, Тракийски университет в град Стара Загора, Технически университет в град Варна, Химикотехнологичен и металургичен университет и Университетът по хранителни технологии в град Пловдив, както и за две езикови школи - Easy Way и " Вихровения ", в които може да научите или усъвършенствате познанията си по непознат език.

Представяме историята, вероятностите пред развиването на вузовете, както и новите им стратегии. Специален акцент сме сложили върху опциите за кариерно развиване на младежите чрез  съдействието " бизнес - университети ".  Всяка година Министерският съвет утвърждава и листата на работодателите, с които студентите могат да подписват контракти за стаж и работа. През актуалната академична година са утвърдени 154 компании.

Членството ни в ЕС  дава необятни благоприятни условия за стажантски стратегии, в това число и посредством Еразъм Плюс, в елитни висши образователни заведения на страните от Евросъюза. Водещите у нас университети освен си партнират със своите сродни вузове в Европа, Съединени американски щати и Китай, само че обезпечават образование и издават документи от най-престижните корпорации, банки и организации на бизнеса в света.

Висшето ни обучение към този момент е напълно в духа на Болонския развой, като следването става в бакалавърски и магистърски стратегии, които непрекъснато се усъвършенстват в духа на модерните обичаи и нововъведения. Третата степен " докторант " открива пред младежите огромни благоприятни условия за научна кариера и приготвя новата вълна, която ще наследи днешните учени, професори, доценти и асистенти. Не на последно място сме представяме социално-битовите условия и опциите за отдих на бъдещите студенти..

Вузовете ни сполучливо се оправиха с пандемията от ковид като сътвориха нова цифрова среда и онлайн образование, с цел да дават на своите студенти пълноценни благоприятни условия за обучение.

Разбира се, има и критици на родното висше обучение. Основният им мотив е, че вузовете у нас били прекалено много.  Ще им отговорим с обстоятелства, тъй като пред обстоятелствата и боговете мълчат. Нека да съпоставим броя на висшите учебни заведения в близки по мащабите на България страни като население и територия, които са членки на Европейския съюз - Дания, Белгия, Чешката република и Гърция. Картината демонстрира, че в Дания има над два пъти повече висши учебни заведения спрямо България. Белгия и Чешката република имат към 1,1 пъти повече. Единствено Гърция, с незначителните 0,03 стотни, които може умерено да се подценен по значителност, и е в съвсем тъждествено състояние с нашата страна по броя на висшите си учебни заведения по отношение на числеността на своето население.

Последната анкета измежду най-младата възрастова група - сред 18 и 29 години, демонстрира, че тя показва най-високо доверие към висшите учебни заведения у нас измежду 16 изследвани институции и организации. Според данните университетите са единствените, които се употребяват с доверието на младежите в България - 57%. В момента студентите са над 202 000.

Защо не станете и вие част от тях!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР