Как да се борим с диабета, посредством намаляване на рисковите

...
Как да се борим с диабета, посредством намаляване на рисковите
Коментари Харесай

Защо тренировките при диабет тип 2 помагат?

Как да се борим с диабета, чрез понижаване на рисковите фактори и създаване на по-благоприятна околна среда? На този и други въпроси през днешния ден дава отговор нашият гост-автор Страхил Иванов от .

Диабетът е едно от най-широко публикуваните болести и визира както качеството, по този начин и продължителността на живота. А измежду най-влиятелните фактори, за които е открито, че са свързани с развиването на диабет, включват генетичните заложби и въздействието на околната среда.

И макар че не можем да измененията генетиката си, можем да променим рисковите фактори на околната среда, която ни заобикаля, с цел да понижим риска от развиване на подлата болест или да подобрим възможностите си в битката с нея.

Рискови фактори за развиване на диабет

Затлъстяването и застояването са два от главните рискови фактори за придобиване на диабет. Факторите, произлизащи от околната среда обаче могат да бъдат следени. Което значи, че доста от хора, развили диабет, може би са имали късмет да избегнат това положение, а също по този начин може би могат и да го подобрят, с промени в метода си на живот. Те включват , който играе съществена роля в цялостното ръководство на диабета, както и упражненията и физическата интензивност.

Диабет вид 1 и диабет вид 2 – каква е разликата?

Простичко казано – хората с диабет вид 1 не произвеждат . А тялото на хората с диабет вид 2 не реагира съответно на инсулина и в по-напреднали случаи –  не създава задоволително от него. Или с други думи:

Да си с диабет вид 1 е като да нямаш ключ за вратата, а при диабет вид 2 е като да имаш ключ, само че той е строшен.

Диабетът може да бъде сложен и безценен за лекуване, по тази причина избягването на тази диагноза е извънредно неотложно. Той поражда, тъй като тялото не създава или не употребява вярно хормона инсулин. Този хормон се създава от панкреаса и разрешава на глюкозата (захарта) да навлезе в клетките. Ако панкреасът не е в положение да създава задоволително инсулин или когато мускулните, мастните и чернодробните кафези не реагират вярно на инсулина в тях, тогава глюкозата не може да навлезе в клетките дейно и се натрупва в кръвта, а това е токсично за тялото положение.

Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР