Кафето, поднесено след събуждане в леглото, е ритуал, непознат на

...
Кафето, поднесено след събуждане в леглото, е ритуал, непознат на
Коментари Харесай

Кафе в леглото

Кафето, поднесено след пробуждане в леглото, е обред, чужд на доста нежни създания. Рядко може да се срещне мъж, който да реши самичък да зарадва дамата на сърцето си с кафе в леглото. Това е по-характерно за дамите, тези, които са настроени по-романтично, могат да се разсънят по-рано, с цел да подготвят кафе и закуска на обичания.

За да се сервира кафето в леглото, през днешния ден има редица удобства – продават се специфични табли с крачета, които са толкоз комфортни, че човек даже не би трябвало да се надига от възглавницата.

Много постоянно се случва мъжът да реши да зарадва половинката си с кафе в леглото, а тя да стартира да го подозира в невярност и в вероятно отклонение на вниманието й с сходни сантиментални жестове.

Ако желаете да зарадвате половинката си с кафе в леглото, вложете малко фикция – дружно с кафето и закуската поднесете алена роза. В кафето долейте млечна пяна, върху която нарисувайте с канела сърце.

 Кафе в леглото

Сутрешното кафе може да бъде поднесено изцяло независимо, в случай че дамата не обича да закусва. Но все пак можете да добавите върху таблата плодове или сладолед. Можете също по този начин да я зарадвате с шоколад, сушени плодове или обичания й ванилов или шоколадов крем, който авансово сте купили и сте скрили в хладилника по този начин, че тя да не го изяде за вечеря.

Можете да я изненадате с едно не чак толкоз нормално кафе, което да я зареди с сила и жизненост. Пригответе кафе за двамата, а до момента в който тя се протяга предостатъчно и вдъхва аромата му, вие седнете на ръба на леглото и отпивайте от вашето.

За да приготвите особено кафе-изненада, ще са ви нужни две супени лъжици кафе на зърна, една щипка канела, четири семенца кардамон, една супена лъжица захар. Кафето се смила дружно с подправките, залива се с една чаена чаша вряла вода, прибавя се захарта и се сварява на муден огън в кафениче. Може да добавите капка коняк за повече мирис.

Ако дамата ви не е кафеджийка, поднесете й безоблачен италиански чай. Той е подобаващ за почивните дни, защото съдържа вино. Приготвя се от две чаени лъжички черен чай, една супена лъжица алено вино, една щипка канела, един лайм – зелен лимон, една клонка мента.

Чаят се запарва, прибавя се канелата. Налива се в чаша от дебело стъкло, долива се виното, изтисква се сокът от лайма и се прибавя ментата.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР