Кафето, направено в джезве, е по-полезно от инстантното кафе, обясняват

...
Кафето, направено в джезве, е по-полезно от инстантното кафе, обясняват
Коментари Харесай

Кафето в джезве - по-полезно от инстантното

Кафето, направено в кафениче, е по-полезно от инстантното кафе, изясняват ни специалисти. Основната причина за това е, че във вареното кафе има повече минерали, най-много манган и магнезий, огромно количество витамин В3, както и мощни антиоксидантни свойства.

Приготвеното в кафениче кафе усъвършенства здравето на мозъчните кафези и защищава от няколко типа онкологични болести, както и от атеросклероза, показва се в голям брой проучвания. Що се отнася до инстантното кафе, става известно, че всички тези потребни свойства на кафето приготвено на кафениче, не важат за разтворимата напитка.

Обикновено за разтворимата напитка се употребява кафе с по-лоши качества, а по-голямата част от позитивните свойства, които има инстантното кафе, се губят след топлинната обработка.

Освен това в инстантното кафе има по-малко наличие на зърна кафе. Основната му съставна част е захарта, която се комбинира с растителните мазнини и глюкозния сироп, което придава прелестен сладостен усет на напитката.

Хидрогенираните растителни мазнини, които се съдържат в разтворимото кафе, са източник на нездравословни трансмазнини. Полифосфатите, които се съдържат в него, въздействат върху здравето на костите, изясняват експерти.

 Пиене на кафе

В една чаша разтворимо кафе има към 100 мг кофеин, а препоръчваният дневен банкет на кофеин не би трябвало да надвишава 300 мг.

Има доста легенди, свързани с потреблението на ободряващата напитка. Един от тях гласи, че човек се пристрастява към напитката, по този начин както към опиатите или алкохола. Като стимулант, който въздейства на централната нервна система, кофеинът може да докара до приучване към него.

В никакъв случай, обаче, вкусната чаша кафе и пристрастяването към нея не може да бъде съпоставено с пристрастяването към опиатите, алкохола.

Друг постоянно срещан мит е, че човек не може да спи умерено през нощта, когато пие кафе. Естествено, в случай че прекалите и изпиете прекомерно огромно количество от напитката, евентуално ще ви е мъчно да заспите.

Две кафета дневно – едно заран и едно следобяд, никога няма да се отразят на здравия ви сън нощем. Кафето, изпито сутринта, през следобедните часове към този момент е изгубило резултата си и не се чувствате бодри.

Ако пък сте хапнали нещо, сигурно се чувствате изтощени. Затова разпределете двете чаши кафе – една заран и една следобяд, с цел да можете да сте задоволително бодри денем и в това време да спите обикновено през нощта.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР