Кафето им ползи, но и вреди за човешкото тяло. В

...
Кафето им ползи, но и вреди за човешкото тяло. В
Коментари Харесай

Наистина ли кафето забавя растежа ни?

Кафето им изгоди, само че и вреди за човешкото тяло. В тази публикация ще разгледаме по какъв начин потреблението на кафе се отразява върху човешкия напредък.

Всъщност възрастните американци сред 18-65 години пият повече кафе, в сравнение с всяка друга кофеинова напитка, в това число енергийни питиета, чай и сода. Сред юношите кафето е втората най-консумирана кофеинова напитка след енергийните питиета.

Съответно, има огромен спор дали кафето е безвредно за юношите, защото се счита, че пречи на верния напредък и развиване на костите.

В тази публикация ще се основем на обстоятелствата, с цел да отговорим на въпроса дали кафето въздейства на растежа и безвредно ли е юношите да го употребяват.

Кафето съдържа кофеин, който се пробва да забави растежа

 Пиене на кафе

Растящите младежи биват предизвестени, че пиенето на кафе ще попречи на растежа им. Няма обаче доказателства, че пиенето на кафе има някакъв резултат върху височината.

Едно изследване наблюдава 81 девойки на възраст сред 12 и 18 години в продължение на шест години. При изследването не е открита разлика в здравето на костите на тези, които са имали най-голям дневен банкет на кофеин спрямо тези с най-нисък банкет.

Точният генезис на този мит за забавянето на растежа от кафето е незнаен, само че се счита, че има нещо общо с кофеина, който естествено се среща в кафето.

Изследвания, правени през годините, допускат връзка сред приема на кофеин и понижената всмукване на калций, която е нужна за здравината и здравето на костите. Чрез тези резултати ненужно бяха уплашени младежите и техните родители, като им бе казано, че потреблението на античната кофеинова напитка пречи на растежа.

 Кафе с мляко

Намаляването на абсорбцията на калций, обвързвано с приема на кофеин, е толкоз малко, че може да бъде обезщетено посредством прибавяне на 1-2 супени лъжици мляко към чашата кафе (6 мл), което пиете.

Чистото кафе не е целесъобразно за младежите, само че кафе с мляко и всички негови разновидности могат да се употребяват. Това е евентуално повода пиенето на кафе с мляко да не е обвързвано със застой в израстването на тялото.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР