Къде отидоха традициите и знаят ли вашите деца изобщо как

...
Къде отидоха традициите и знаят ли вашите деца изобщо как
Коментари Харесай

Домашно приготвени пуканки: По-вкусни и полезни

Къде отидоха традициите и знаят ли вашите деца въобще по какъв начин сме пукали пуканките си ние когато сме били деца - без помощта на микровълнова печка и специфични пакети. Отговорът евентуално е НЕ.

Всички ние обичаме и хапваме постоянно пуканки, само че към този момент никой не се старае да отгледа самичък царевица, да обере кочаните и да отрони ситните зрънца от тях. Много по-лесно ви се вижда да купите пакета от магазина, да го пуснете за 4 минути в микровълнова и да извадите подготвени овкусени и осолени пуканки.

Както всяко хубаво нещо обаче и тук има измама. Повечето сходни пакети съдържат нискокачествени мазнини, които са нездравословни за организма. Проучванията демонстрират, че трансмазнините, които консумираме с сходни на чипса и пуканките пакетирани храни, покачват равнищата на холестерол в кръвта ни, а това води след себе си развиването на разнообразни сърдечни болести.

Официални данни демонстрират, че единствено в Америка за една година продадените кутии с пуканки са 16 милиарда, а какъв брой ли още такива се вършат вкъщи. Положението е надалеч по-сериозно в сравнение с си го представяме и тази обстановка не би трябвало да бъде отхвърляна с лека ръка, а е добре да се вземат някакви съществени ограничения.

 Домашно приготвени пуканки: По-вкусни и потребни

Ние персонално съществено ще се замислим идващия път, когато протегнем ръка към щанда с пакетираните пуканки. Не е ли по-добре да отскочиш до пазара и да намериш баба, която е отгледала зрънцата с помощта само на двете си ръце - без препарати и без нездравословна химия.

Така от една страна ти ще си сигурен, че консумираш първокласен артикул и ще си го приготвиш самичък, а от друга ще окажеш помощ на тази баба да изкара стотинки за днешния самун.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР