Кадър тв 7/8България никога не е имала премиер като мен,

...
Кадър тв 7/8България никога не е имала премиер като мен,
Коментари Харесай

България няма да има такъв премиер

Кадър тв 7/8

" България в никакъв случай не е имала министър председател като мен ", сподели при появяването си в общественото пространство като претендент за министър председател на Има Такъв Народ Пламен Николов.

Всъщност България няма да има подобен министър председател и това към този момент е несъмнено. 

Интересен коментар по тематиката прави Петър Карабоев в " Дневник ".

Озаглавен е " Къде се канеше да ни води " ИТН " : Конституция на Европейски Съюз, доближаване с вишеградците и други хрумвания "

Какво щеше да отговори министър председателят Пламен Николов, в случай че на първото му присъединяване в Европейския съвет канцлерът Ангела Меркел го попита: " Бихте ли обяснили какво имахте поради, когато преди няколко месеца казахте, че германците са избухлив народ, духът им е неотстъпчив и няма да се спрат пред нищо преди да завладеят стопански цяла Европа "?

Няма да разберем, тъй като няма да има подобен министър председател.

Или в случай че американският дипломат Херо Мустафа го попита за изясняване на думите му, че " Три морета " е " дългата ръка на американците в Европа " , един от вероятните сюжети за " парцелиране " на Европейски Съюз и икономическа самодейност с боен темперамент?

И това ще остане без отговор, тъй като няма да има такова държавно управление.

В Европейската комисия надали щяха да изпаднат от екстаз от откровените благосклонности на Николов към Вишеградската група на Орбан, Качински, Бабиш и гравитиращият към тях словенец Янез Янша и апелите му България да търси в нея " естествените си съдружници ". Във Вашигтон - също биха си задали някои въпроси какво става в София, изключително откакто предходната седмица унгарският министър председател сподели за най-популярния водещ на Fox News, че се е подготвил да отблъсне интервенция от " лявото демократично държавно управление на Съединени американски щати " в парламентарните избори идната пролет.

Определено нямаше да му донесе благосклонности в Европейския парламент сравняването на тази институция със " скъпоплатен концлагер ".

А знаят ли българите (прокурорите и съдиите в частност), че  " ИТН " издигна за министър-председател (и настояваше до последно на него) човек, който е прям последовател за приемане на Конституция на Европейския съюз и Конституционен съд на Европейски Съюз, който да взема решение проблеми като този с утвърждението на Истанбулската спогодба?

Когато в Европа се счита за безнадеждно да се приказва за въвеждането на някакъв наднационален висш закон? В миг, когато Полша даже опита да не признае решение на Съда на Европейски Съюз? И ще бъде утвърдено (може би след референдум) в страни като Унгария, България или Румъния, където преодоляването на правосъдната система е първостепенна цел на ръководещите? Какво биха споделили за концепцията му стремящите се към еврочленство Турция или Албания, в случай че - както се настояваше при първия сходен опит преди близо 20 години, а в този момент е още по-вероятно да се желае - в преамбюла на подобен главен закон на Европейски Съюз бъде записано, че ще брани преди всичко християнските полезности?

Външнополитическите възгледи на претендента за министър председател на Станислав " Слави " Трифонов не са представяни, а и нямаше по какъв начин да бъдат чути по време на двете предизборни акции, тъй като той беше част от експертния екип на " ИТН " по... обучение и просвета. Никой нищо не е чувал и по позициите на оферти за несъстоялия се външен министър Ради Найденов.

Да се съюзим с " нацонално-отговорните " поляци и унгарци

В средата на декември предходната година, когато Полша и Унгария блокираха одобряването на бюджета на Европейски Съюз, тъй като считат механизма за господство на закона за интервенция в делата им, Пламен Николов сподели: " Т ова, което виждаме от страна на Вишеградската четворка - изключително на Полша и Унгария - е доста добър образец по какъв начин би трябвало да се отстояват националните ползи в границите на една организация, която по този начин или другояче има по-либерални схващания. "

Срещу двете страни има задействани процедури за лишаване правото им на глас при взимане на решения в Европейски Съюз - за Полша през 2017 година по самодейност на Европейската комисия и за Унгария през 2018 година по предложение на Европейския парламент. Още няма решение, само че и Варшава и Будапеща не трансформират дейностите си, с което се поставвиха в растяща самоизолация в Европейски Съюз.

Според Пламен Николов двете централноевропейски страни се придържали към " по-консервативни и национални правила, по-национално насочени и национално-отговорни решения и при всички положения това не е неприятно ".

Целият разбор в 

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР