Сериозен ръст на посещенията на библиотеки, музеи, театри и кина

...
Сериозен ръст на посещенията на библиотеки, музеи, театри и кина
Коментари Харесай

НСИ: Сериозен ръст на посещенията на библиотеки, музеи, театри и кина през 2023 г.

Сериозен растеж на визитите на библиотеки, музеи, театри и кина през 2023 година. Това излиза наяве от данните на Националния статистически институт, който обичайно разгласява данните на 24 май, написа.
 
Най-драстичният растеж по отношение на 2022 година е при публиката на театри и театрални изкуства, която нараства приблизително с 9 души на зрелище. Това е растеж от 31%. Повече са визитите и в кината - с 15 на 100. Увеличение има при музеите с над 24%. В библиотеките записаните читатели са 270 хиляди, което е с 14% по-малко спрямо миналата година, само че визитите се усилват с 15.7%. 

Значително наличие регистрираха и на Панаира на книгата. Точно на 24 май беше откриването му в центъра на София. Участват над 140 издателства. Всеки, който желае да си закупи книга, може да го направи до 2 юни.

Специално за откриването подписи през днешния ден раздаде писателят Георги Господинов. Точно преди година романът му „ Времеубежище ” завоюва интернационалната премия „ Букър ”. 

„ Има доста хора. Много повече мъже четат, доста възпитаници. Майки купуват за децата си в чужбина и деца за майките си. Това е замяна сред генерации и е ужасно ”, означи той.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР